SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toplu Sözleşme Eylemi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:28:15
Toplu Sözleşme Eylemi
A- A+ PAYLAŞ
 
Memur-Sen Malatya Şubesi tarafından Toplu Sözleşme Eylemi yapıldı. Memur-Sen'e bağlı sendikaların üyeleri, PTT binası önünde toplanarak toplu Sözleşme Eylemi yapıp ardından Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a ve bakanlara faks geçtiler. 
 
Memur-Sen Malatya Temsilcisi Kerem Yıldırım, "Toplam 2.5 milyon çalışana ve 1.8 emekli memura hitap eden toplu sözleşme görüşmeleri Nisan ayı itibariyle başlayacaktır. Memur-Sen 7 işkolunda yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasındaki yerini alacaktır" dedi. 
 
Yıldırım, "Yüzdelik zam oranı talebimiz, 2012 yılı için yüzde 16, öğretmen ve öğretim elemanı için (314 TL) ek ödeme istiyoruz. Taban Aylığına 120 TL zam istiyoruz. Kıdem aylığı göstergesi 20'den 100'e çıkarılmalı, 25 yıllık süre sınırlaması uygulanmamalıdır. Toplu Sözleşme İkramiyesi: 2012 yılında 90 TL olmalıdır. Eş Yardımı: 2012 yılında 200 TL ödenmelidir. Çocuk Yardımı: 2012 yılında 50 TL olmalı, üniversite öğrenimi gören çocuklar için bir kat artırımlı olarak ödenmelidir. Doğum Yardımı: 165 TL olan doğum yardımı 660 TL'ye yükseltilmelidir. Ölüm Yardımı: 1256 TL olan ölüm yardımı; memurun kendisi için 2512 TL'ye çıkarılmalıdır. Kurumlarca kreş hizmeti sunulmalıdır. Kreş hizmetinin sunulmaması halinde 0-4 yaş grubundaki her çocuk için 140 TL ödenmelidir. Evlenme Yardımı: İlk defa evlenen memura 3140 TL, ilk defa evlenen çocuğuna ise 1884 TL evlenme yardımı verilmelidir. Kamu görevlilerine her mesai günü için 4 TL ulaşım yardımı yapılmalıdır. Kamu görevlilerine çalışma saati içerisindeki her öğün için 5 TL yemek yardımı ödenmelidir. Muayene katılım payı ve reçete bedeli katılım payı alınmamalıdır. Üniversitelerde çalışan idari personele de geliştirme ödeneği verilmelidir. Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde görev yapan personele, daha önce olduğu gibi ikramiye ödenmelidir. Askerlik hizmetini yedek subay olarak yapan eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolu çalışanlarından yedek subaylıkları süresince aylıklarından kesilen (OYAK) kesintileri, iade edilmelidir. Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği: Tüm eğitim çalışanlarına yıllık 1.000 TL (bin TL) olarak ödenmelidir. 4/C Statüsünde İstihdam Edilen Personel: 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle kadrolu statüye geçirilmelidir. Üniversitelerde yaşanan keyfi görevlendirmelerin önüne geçilmelidir" dedi. 
 
Başbakan Erdoğan'a gönderilen faksta ise, "Ocak 2004-Ocak 2012 tarihleri arasında bazı meslek gruplarında çalışanların aylıklarına yüzde 175 ile yüzde 230 oranında artış yapılırken, öğretmenlerin aylıklarındaki artış ise maalesef yüzde 154'te kalmıştır. Eğitimciler, mevcut maaşları itibarı ile, bırakın öğrencileri ve eğitimi geleceğe taşımayı, kendilerini gelecek aya bile taşıyamamaktadır" ifadeleri kaydedildi. Memur-Sen üyeleri fakslı eylemin ardından dağıldılar. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız