SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Toplu Sözleşme Hayal Kırıklığı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:24:45
A- A+ PAYLAŞ

Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, ”İmzalanan toplu iş sözleşmeleri çalışan kesimi yine hayal kırıklığına uğratmıştır” dedi. 

Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, işçilerin toplu iş sözleşmesinin imzalanması nedeniyle dernek binasında dernek yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, “Kamuda 200 bine yakın çalışanın umutla beklediği 2013 toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri sonuçlanmış ve toplu iş sözleşmeleri imzalanmıştır. İmzalanan toplu iş sözleşmeleri çalışan kesimi yine hayal kırıklığına uğratmıştır. Bu ön görülen ilk yıl için yüzde 4+4 ikinci yıl için yüzde 3+3 zam artışı enflasyonun çok gerisinde kalmış ve çalışan kesimi yine açlığa mahkum etmiştir. Bu AKP iktidarları döneminde çalışan kesimin alım gücü iyice düşmüş ve bu kesim bu Hükümet döneminde büyük ücret kayıplarına uğramıştır. Bu kayıplar göz önüne alındığında ilk yıl için en az yüzde 20 ücret zammı verilmesi lazımdır. Yoksulluk sınırının 3 bin 300 TL’yi bulduğu bir ortamda işçi ücretleri için bin 800 TL bir ücret telaffuz etmek bu insanlara saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.

“01.01.2013 tarihinden beri başlayan toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri süresinde Türk-iş yönetimi hiçbir yaptırım gücü oluşturmamıştır. Yasal hiçbir hakkını kullanmadığı gibi tam aksine siyasi iktidarın bir yan kuruluşu haline gelmiştir. Sendikaların suskun kalması da çalışan kesimi iyice üzmüştür. Türk-iş hiçbir mücadele etmemiş ve Hükümet ise memura ve emekliye vermiş olduğu zammın aynısını işçilere de vermiştir” diyen Murat açıklamasını şöyle tamamladı:

“Ülkücü İşçiler Derneği olarak her zaman çalışanımızın, emeklimizin, esnafımızın, dul ve yetimlerimizin yanında olacağız bu kesimlerin hak ve menfaatleri noktasında gereken yaptırımları yapacağız. Siyasi iktidarın biz çalışana karşı olan hiçte iyi olmayan bu tutumunun görülmesini ve buna göre değerlendirme yapılmasını bekliyoruz. Çalışan kesim olarak siyasi iktidarın bize bakışı nasılsa bizimde siyasi iktidara karşı o mesafede olmamız lazım.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız