SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toplu Taşıma Araçlarına Denetim

0
Güncellendi - 2017-02-10 01:01:32
Toplu Taşıma Araçlarına Denetim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Emniyet Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince, şehir içinde yolcu taşımacılığı yapan araçlarda denetim yapıldığı bildirildi.

Sivil görevlilerin de katıldığı denetimlerle ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı:

"İlimiz Mülki sınırları içerisinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarında, sürücülerin kural ihlalleri ile tutum ve davranışlarını denetlemek, yol kullanıcılarını seyahat sonrasında bilgilendirmek, trafik kuralları hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla;

Trafik birimlerimizden sivil olarak görevlendirilen personel tarafından muhtelif zamanlarda Trafik Mevzuatı kapsamında indirme bindirme, kavşaklarda trafik ışıkları ile yatay ve düşey işaretlere uyma, şerit kullanma/değiştirme, fazla yolcu, telefonla konuşma, kavşaklarda geçiş, dönüş kurallarına uyma vb. kural ihlalleri ile ilgili olarak sivil denetimler başlatılmıştır.

Vatandaşlarımızın ve özellikle de sürücüler başta olmak üzere yol kullanıcılarının trafik kurallarına riayet etmelerini, trafik kural ihlallerinden kaçınmalarını, her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğu bilinci içerisinde sevdikleriyle beraber kazasız, sağlıklı bir hayat geçirmelerini diliyoruz."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Mehmet (7 yıl önce)
    Malatya trafiginde bana gore en problemi tasitlar 1 minibuslerin cogu ( serviscilerin bir kismi) 2 sahin dogancilar ve baska modigiye araclar 3 taksicilerin bir kismi 4 bazi bayan soforler
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan güler (7 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş trfik denetleme müdürü de Tofaş ve motor tutkunu galiba. halkın huzuru için sivil halde çıkıp dolaşsa o araçları denetletse millet rahat edecek ama...
    0
    0
    Yanıtla
  • AZİZ (7 yıl önce)
    Ticari taksilere kriter getirildi düşük model kalmadı.Fakat ticari minübüslerde bu uygulama yok. Çok eski can güvenliği olmayan ısıtması olmayan bu araçlar sahiplerine rant ekmeği için sabahın erken saatlerinde kullananlar için zulüm oluyor. Valiliğin bu araçlara bir kalite getirmesi lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rasim (7 yıl önce)
    Kernek Minibüs şöförleri Fuzuli caddesine trafiğe kapatacak kadar ileri gidebiliyor. Buna kimse ses çıkaramıyor. Çıkaran da aldığı tepki karşısında yalnız kalıyor. Yaşadım bu durumu. Ayrıca taksici Esnafı yolların sahibi gibi hareket ediyor. Bizlere ait olan yollarda bizden ekmek kazandığınızı unutmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • AS44 (7 yıl önce)
    TRAFİK POLİSİMİZİN DİKKATİNE HASANBEY YOLUNDAKİ IŞIKLARDA BEKLERKEN DOLMUŞÇULAR EN ARKADAN GELİP ÖNÜMÜZE KIRIYOR VEYA KIRMIZIDA GEÇİYORLAR.İLAKİ KAZA MI OLSUN .
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Arıkan (7 yıl önce)
    Adem pütürge ...... Degerli kardeşim ben motas şöforü olarak cevap veriyorum düşüncen güzel saygı duyarım lakin özellikle üstüne basarak yazmışsın Motaş diye toplu taşıma denildiği zaman zaten Motaşda içine giriyor. Motaş şöforleri yaklaşık 350 kişi adına söylüyorum bizler akşam evimize gittiğimizde bizleride dört gözle bekleyen bir ailemiz var bizler o kadar karaktersiz ve şahsiyetsiz kişiler değiliz her binen yolcunun vebali üzerimize alarak o koltuğa oturup Ya Allah Ya Bismillah diye başlayıp o koltuktan kalktığımızda Allah`ımıza şükürler olsun diyen bir kurumun çalışanı olarak yaptığımız işle gurur duyuyoruz ..... Lütfen rica ediyorum bilip bilmeden yargısız infaz yapmayalım saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent bey 65 yaşındaki mersinden misafir olarak gelmiş bir bayana el kol hareketleriyle hakaret edip otobüsten indiren insana benzeyen yaratıklarla çalışmaktan rahatsız olmuyor musunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ebrar (7 yıl önce)
    Yen'i mi aklınıza geldi acaba !!!! Orta da Azrail gibi geziyorlar . Helede bayan görmesinler trafikte . ( Hepsi için söylemiyorum ) ama gerçekten artık bi sıkı yönetim mi getiriyorsunuz denetim mi bilmiyorum görevinizi yapın .
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (7 yıl önce)
    Toplu taşıma araçları sık sık denetlenmeli. Çete gibi davranıyorlar. trafik kurallarını hiçe sayıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • adem pütürge (7 yıl önce)
    motaş şöförleri de dahil bütün toplu taşıma şöförlerine uyuşturucu testi yapın
    0
    0
    Yanıtla