SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toplu Taşımada İndirim

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:16:05
Toplu Taşımada İndirim
A- A+ PAYLAŞ

Uşak Belediyesi’nin ulaşımda yaptığı indirimin ardından olumlu tepkiler almaya başladı. 

İndirim başka illere de örnek olacak bir nitelik taşırken, farklı şehirlerde üniversite öğrencileri Uşak’taki indirimi emsal göstererek kendi şehirlerinden de aynı beklentiler içinde olduklarını sosyal medya aracılığı ile duyuruyor. 21 Ocak 2015 tarihinden itibaren tam 1.50 ve öğrenci ücretinin 1.00 TL olması Karabük Üniversitesi öğrencilerinin kampanya başlatmasına neden oldu. Öğrenciler Uşak’ın duyarlılığına atıfta bulunurlarken, sosyal belediyecilik örneğinin kendi illerinde de yapılmasını istedi.

CAHAN; “İNDİRİME GİDEN İLK BELEDİYEYİZ”

Uşak Belediyesi’nin sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden bir belediye olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, her zaman vatandaşların menfaatlerini koruyan bir yapı içinde çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Bu bağlamda Türkiye’de ulaşımda indirime giden ilk belediye olduklarını kaydeden Başkan Cahan, “Manisa İdare Mahkemesi’nin Kart 64 ihalesini iptal etmesinin akabinde sistemin en iyi ve en faydalı şekilde işlemesi için hemen çalışmalarımıza başladık. Bir yandan sistemin yeniden düzenlenmesi için çalışmalarımızı yaparken, diğer yandan dünyada düşen akaryakıt fiyatlarının kentimize en iyi şekilde yansıtılmasını hedefledik. Bu düşünceler ile vatandaşlarımızın cebine olumlu yansıyacak bir indirime gittik” dedi.

İndirimin ardından Uşak’tan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden olumlu tepkiler aldıklarını aktaran Cahan, özellikle başka şehirlerde okuyan üniversite öğrencilerinin Uşak Belediyesi’nin aldığı kararı emsal göstermesinden memnuniyet duydukların belirtti.

Uşaklıların haklarını koruyan bir yapıda belediyecilik yapmayı sürdüreceklerini aktaran Cahan sözlerine şöyle devam etti: “Belediye yönetimini almamızın ardından çok kısa bir süre geçmesine rağmen vatandaş odaklı projelerimizi yürütüyoruz. Ortak aklın kentte yürütülmesi için vatandaşlarımızın fikirlerini sürekli alıyoruz. Ulaşımda yaptığımız indirim de bu düşünceden hareket ile yapılmıştır. Belediyemiz sosyal içerikli çalışmaları ile Uşaklının mutlu olması için projelerine ara vermeyecektir”

TÜRKİYE’DE İLK UYGULAMA UŞAK’TAN

Son aylarda akaryakıt fiyatlarında üst üste indirim geldiğini ve bunu fiyatlara yansıtan ilk belediye olduklarını söyleyen Cahan, “Uşak’ta belediyecilik anlamında güzel işler yapılıyor. Kentleşmede attığımız bütün somut adımların ardından sosyal belediyecilik anlamında da çalışmalar devam etmektedir. Ulaşımda fiyatları 4 yıl öncesine çekmemiz bizi bu konuda emsal gösterilecek şehirler arasına soktu. Öyle ki başka şehirlerde bizim indirimimiz belediye yönetimlerine örnek gösterilmiştir. Bunun en güzel örneği ise Karabük Üniversitesi öğrencilerinin ilimizdeki indirimin kendi illerinde başlaması için başlattığı kampanyadır. Sosyal belediyecilik kavramını en iyi şekilde yerine getiren belediyelerden birisi olmaya devam edeceğiz”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız