SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Toplum Destekli Polisliğe Ağırlık..''

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan kararnamede, Şırnak Emniyet Müdürlüğü’nden Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Ali Osman Kahya, GÖRÜŞ muhabirine yaptığı değerlendirmede, Malatya’daki görevi sırasında “toplum destekli polisliğe” ağırlık vereceklerini söyledi.

İLK DEĞERLENDİRME..
2003 yılı Aralık ayında Şırnak Emniyet Müdürlüğü görevine atanan ve yaklaşık 2.5 yıldır bu ilde görev yapıyorken, son kararname ile Malatya Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen Kahya, bir atama beklediğini, Malatya’nın kendisi için sürpriz olduğunu bildirdi.

Malatya’yı 1970’li yılların sonlarında geldiğini ve aradan geçen zaman içerisinde çok gelişmiş olduğunu tahmin ettiğini belirten Kahya, “Emniyet Müdürlüğü birimlerinin görev başarısı için, halkla kenetlenmesinin, bütünleşmesinin önemine inanıyorum. Görevimiz sırasında toplum destekli polisliğe ağırlık vereceğiz. Atandığım görevi daha önce üstlenen meslektaşlarımın, polis-vatandaş ilişkilerinde, bütünleşmeye önem verdiklerine inanıyorum. Bizim hedefimiz, bu yöndeki hizmet çıtasını daha yükseğe çıkarmak. Malatya’nın, Malatyalı’nın huzuru, güvenliği için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizin bilinmesini isterim.” diye konuştu.

"İNSANLARI ÇOK SEVİYORUM.."
Kahya'nın Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne atanmasının, Şırnak'ta üzüntü yarattığı belirtilirken, İhlas Haber Ajansı Şırnak mahreçli olarak aşağıdaki haberi servise koydu:

..

ŞIRNAK-Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın, yeni kararnameyle görev yerinin değişmesi Şırnaklı vatandaşları derin bir üzüntüye boğdu. "Ben Şırnak'a isteyerek ve severek geldim" diyen Kahya, "Ben insanları çok seviyorum. Bu, insan sevgisinden kaynaklanıyor. Şırnaklı vatandaşları çok sevdim. Büyüklerini baba, ağabey; küçükleri ise kardeşim bilip arkadaş olarak değerlendirdim. Şırnak halkıyla adeta et ve kemik gibi kaynaşmış durumdayız. Şırnak halkının doğasında gerçekten tarif edilemeyecek büyüklükte konuksever, misafirperver, insani duygularının, insan sevgisinin çok yüksek olduğunu gördüm. Zaten Emniyet Genel Müdürlüğümüz'ün de, Bakanlığımız'ın da amacı budur. Toplum desteği almak, her zaman toplumla beraber olmak, toplumla kaynaşmak, yani onlardan biri olmak ideallerimizdi. Bunu da gerçekleştirdik diye düşünüyorum. Meslektaşlarımız için stresten uzak, insan sevgisini ön plana çıkarmak için toplantılar düzenledik. Çok iyi bir ekip oluşturduk. Personelimle birlikte Şırnak halkına hizmet etmekten gurur duyduk. Hayatımın en güzel kesitini Şırnak'ta yaşadım" dedi.

Vatandaşlar ise, Emniyet Müdürü Kahya'nın atanmasına çok üzüldüklerini ifade ederek, Emniyet Müdürü'nün kente gelişiyle kendilerini güvende hissettiklerini söyledi.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Gazipaşa Mahallesi'ndeki Halk Bankası'nın da içinde bulunduğu 6 katlı binanın göçmesi olayından 4 saat önce söz konusu binayla çevre binaları boşaltarak 60 kişinin hayatını kurtarmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız