SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Toplum Öğretmene Muhtaç'

A- A+ PAYLAŞ

Eğitimci- Yazar Hüseyin Hüsnü Tekışık, üniversitede "Öğretmenlik Mesleğinde Başarı" konulu bir konferans verdi. Tekışık, bir toplumun millet olabilmesi için öğretmenlere muhtaç olduğunu savundu.

Konuya ilişkin üniversitenin yayınladığı basın bülteni şöyle:

"Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli eğitimcilerden birisi olan eğitimci-yazar Hüseyin Hüsnü Tekışık, 17 Nisan 2009 günü üniversitemiz Mustafa Necati Konferans Salonu’nda “ Öğretmenlik Mesleğinde Başarı” başlıklı bir konferans verdi. Bir ülkenin kalkınmasında ve bir milletin aydınlanmasında, çağdaşlaşmasında temel unsurun eğitim olduğunu dile getiren Hüseyin Hüsnü Tekışık, eğitimde temel unsurun ise öğretmenlerin teşkil ettiğini belirtti.

Bir ülkenin gelişmişliğinin, öğretmenlerinin kültürel, sosyal ve maddi durumları ile doğru orantılı olarak ölçülebileceğini aktaran Tekışık bir toplumun millet olabilmesi içinse öğretmenlere muhtaç olduğunu ifade etti.

Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğüyle idealist ve vatanı uğruna canını seve seve verebilecek öğretmenler yetiştirdiğini aktaran Tekışık, yetişen bu öğretmenlerin Anadolu’nun her köşesine aydınlık ve çağdaş bir dünya götürdüğünü belirtti.

Öğretmenlik mesleğinin gönülle yapılacak, severek icra edilecek bir meslek olduğunu ve vatana hizmet olarak düşünülmek zorunda olduğunu aktaran Tekışık, bu düşüncelerle hareket eden öğretmenlerin hem mesleklerinde başarılı olacaklarını hem de ülkelerinin ve milletlerinin gelişmesine en büyük katkıyı sağlayacaklarını belirtti.

Maddi kaygılardan uzak bir öğretmenlik anlayışının vatana ve millete en büyük katkıyı sağlayacağını dile getiren Tekışık, yetişen nesillerin önünü açmanın dünyanın bütün servetlerinden daha kıymetli olduğunu ifade etti.

Konferansının sonunda Hüseyin Hüsnü Tekışık’a üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik teşekkür ederek anı mahiyetinde bir hediye takdim etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız