SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Topluma Dokunmak İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:45:58
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hidayet Bozkurt, Türkiye'de ilk kez boşanacak çiftler için "Diyalog Komisyonu" kurulacağını söyledi. 
 
Ailelerle sosyal iletişimi kuracak mekanizmaların azaldığını söyleyen Bozkurt, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Müftülük, Malatya Barosu ve Malatya Belediyesi'nin de içinde yer alacağı bir çalışma ile boşanmak üzere olan ailelerin sorunlarıyla yakından ilgilenerek, aileyi parçalanmaktan kurtarmak istediklerini söyledi. Bozkurt, "Sayın Valimizin talimatı ile bir çalışma başlattık. Bundan sonra Cumhuriyet Başsavcımızın da olurunu alarak, boşanmak üzere olan ailelerimizle bir diyalog çalışması başlatacağız. Kadın ve erkeği bir araya getirip, problemi beraber tespit edeceğiz. Eğer sosyal bir problemse, ekonomik bir problemse, bunu mutlaka destekleyip, ailenin bozulmasını önleyici çalışma yapacağız. Olayın her yönüyle mümkün olduğu kadarıyla ilgilenmeyi planlıyoruz. Dinsel bir problem varsa onu halletmeyi, cinsel bir problem varsa onu çözmeyi, dinsel bir problem varsa onu halletmeye çalışacağız. En azından erkek ve bayanı bir araya getirip, iletişim kurmasını hedefliyoruz. Böylelikle bu proje, başarabilirsek Türkiye'de ilk kez Malatya'da uygulanmış olacak. Mümkün olduğu kadarıyla ailelerimiz dağılmadan önlemeyi planlıyoruz. Projemiz tamamlandı. Taraflarla protokol aşamasına getirdik" dedi. 
 
EVLENECEK ÇİFTLERE EVLİLİK KURSU 
Evlenmek üzere olanlar için de kurs açma çalışmalarını başlattıklarını belirten Bozkurt, "Aile bizim için kutsal bir kurum. Bunun için de taraflara evlenmeden önce mutlaka bir kurs verilmesi, ailenin önemi, boyutları, çocuk acısından önemi, toplum açısından önemi, neye evet dedikleri ve neye hayır dediklerinin farkında olması diye düşünüyoruz. Malatya Belediyesi ile böyle bir ortak çalışmamız olacak. Bununla ilgili olarak proje çalışmamızı tamamlamış bulunmaktayız" diye konuştu. 
 
Ayrıca her mahalleden sorumlu bir sosyal hizmet uzmanı olacağını belirten Bozkurt, "Bünyemizde Aile Danışma Merkezi var. Artık toplumun bütün sorunlarını yerinde çözeceğiz. Sayın Bakanımız Fatma Şahin bu konunun üzerinde duruyor. Gelecek ay 3 bin 400 tane sosyal hizmet uzmanı çalışanı alınacak. Malatya'ya şu andaki hesaplamalara göre 55 kişi düşüyor. 15 tanesini ilçelerimizde değerlendireceğiz. Mahallelerimizde nasıl toplum polisi ve imamlarımız varsa, bir de sosyal hizmet uzmanı olacak. Problem çıkmadan birebir aileler ziyaret edilerek, komisyon marifetiyle bir çalışmayı da başlatacağız. Bu çalışma da haziran ayında başlatılacak. Mahallelerdeki komisyon da ilk kez Malatya'da kurulmuş olacak. Topluma dokunmak istiyoruz" dedi. 
 
Bozkurt, Malatya Valiliği bünyesindeki Engelliler Konseyi'nin yeniden faaliyete geçirileceğini de söyleyerek, özürlülere yönelik çalışma başlattıklarını söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız