SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Topluma Karşı Görev Var'

A- A+ PAYLAŞ

Kütüphane Haftası nedeniyle Kütüphane'de, yazdığı kitapları imzalayan Malatya Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı ve Malatya Araştırmalar Derneği Başkanı Kemal Deniz, kitaplarını Ramazan Çiftlikçi ile birlikte çıkardığını söyledi.

İlk olarak öğrencilere okumanın önemini anlatan Malatya Araştırmalar Derneği Başkanı Eğitimci-Yazar Kemal Deniz, "Bir Japon yılda ortalama 25, İsveçli 10, Fransız 7 kitap bitirirken, bir Türk ise 10 yılda ancak 1 kitap bitirmektedir. Usta bir yazarın herkesin göremediğini görmesi gerekir. Yazar, insanlara zarar verecek tehlikeli olaylarda yüksek tonda topluma seslenir. Ancak çevresindekiler bu durumun farkında olmadıkları zaman duyamazlar. Yazar içine kapanır, yalnızlaşır. Artık tek dostu kalemidir. Duygu ve düşüncelerini onunla paylaşır. Başarılı yazar, yaşanan olaylar sırasında, hayat içindeki kişilerin, çevrelerine ve diğer insanlara verdikleri ya da verebilecekleri zararları, engelleme sorumluluğunu kendisinde hisseden kişidir. Çünkü yazarın topluma karşı ödevleri vardır" dedi.

Öğrencilere roman yazarlarının iç dünyası hakkında da bilgi veren Deniz, "Roman yazarı, ilginç kahramanlarla okuyucusunu buluştururken, olayları analiz eder ve yeni keşiflerde bulunur. Roman yazarı, olaylar içerisinde bizi alıp götürürken, kendisinin hayat hakkındaki düşünceleriyle, bizim hayal dünyamızı zenginleştirir. Günlerce odasına kapanıp duyduğu acıları, mutlulukları, sevgileri yazan insanın yüreği, başkaları için çarpıyor diyebiliriz. Yazar, bize hayatı yaşanabilir hale getirmeye çalışan özel insandır" şeklinde konuştu.

Kemal Deniz'in konuşmasının ardından Malatyalı Yazar- Şair Hasan Basri Tuncel öğrencilere nasihatlerde bulunurken, Şair Osman Kaya ile Şair ve Yazar Murtaza Aksüt de öğrencilere okumanın önemini anlatan şiirlerini okudular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız