SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Topluma Kazandırma Çabası'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün sokakta çalışan çocuklara yönelik sürdürdüğü proje kapsamında 114 çocuk, eczacı ve diş hekimlerinin yanında çalışacak.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün "Sokak'ta Çalışan Çocuk Kalmasın" adlı kampanyası kapsamında 17 çocuk Malatya Eczacılar Odası işbirliğiyle eczanelere çırak olarak yerleştirildi. Bu sebeple Kervansaray Lokantası'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse ve davetliler katıldı.

Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi kutladığını belirten Vali Daşöz, "Bu çocukları sokakta bekleyen riskler vardır. Polisimiz, sivil toplum kuruluşları ile el ele vererek onları topluma kazandırmanın çabası içerisinde" dedi.

Çocukların yarının teminatı olduğunu belirten Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da (fotoğraftaki), çocukların sokaklardan kurtarılması ve her an karşı karşıya oldukları suçun pençesine düşmeden topluma kazandırılması amacıyla böyle bir projeyi başlattıklarını kaydetti.

Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse ise, Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları çalışmada önce 74 çocuğun eczacıların yanına çırak olarak yerleştirildiğini söyleyerek, "Çalışma kapsamında daha sonra 20 çocuk daha yerleştirildi. Son olarak da 20 çocuğumuz diş hekimlerimizin yanına yerleşti. Toplam 114 çocuktan bazıları çeşitli nedenlerle işten ayrılmıştı. Bugün 17 çocuk daha yerleştirerek bu açığı da kapatıyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız