SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Toplumlar İçin Vazgeçilmez"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:41:57
A- A+ PAYLAŞ
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürü Mustafa Yılmaz ve beraberindekiler,  14 Mayıs ile 20 Mayıs günleri arasında kutlanan ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ dolayısı ile Vali Ulvi Saran’ı ziyaret etti.
 
“72 Milyon Kişiyi Kapsıyor”
 
Yılmaz, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Sosyal Güvelik Haftası dolayısı ile ziyaretler yapıyoruz.. Bu ziyaretlerimiz sırasında çalışmalarımız hakkında da bilgiler aktarıyoruz. Yaklaşık 13 milyon kişi sosyal güvenlik kapsamındaydı, şimdi ise 72 milyon kişi bu kapsam içerisine alındı. “ dedi.
 
“Önemli Bir Görevdir”
 
SGK’nın ciddi bir sorumluluk taşıdığını söyleyen Vali Saran ise konuşmasında, “ Önceleri parçalı bir yapı halinde yürütülen sosyal güvenlik hizmetleri artık tek çatı altında toplanmış durumda. Sosyal Güvenlik Kurumu ciddi bir sorumluluk taşıyor. Sosyal ihtiyacının karşılanması, gelişmiş ve kalkınmış toplumlar için vazgeçilmez bir unsurdur. Dolayısı ile böyle bir ihtiyacın işleyiş ve yapılanmasını, tanıtmak önemlidir.  Nüfusumuzun yüzde 95’ni kapsayan son derece önemli bir görev ve hizmet alanıdır. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. “ ifadelerini kullandı.
 
Çakır'a Ziyaret
 
Yılmaz ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek, günün anısına bir buket çiçek ve tanıtım yayınlarından hediye ettiler.
 
SGK Malatya İl Müdürü Yıldız, “Sosyal Güvenlik Kanununun çıktığı Mayıs ayının ikinci haftası Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Sosyal güvenlik bilincinin yaygınlaştırılması, insanlara tanıtılması amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu olarak bu hafta içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz.  Sosyal Güvenlik Kurumunu tanıtmak, sevdirmek amacıyla hem çocuklarımıza hem büyüklerimize çeşitli broşürlerimiz ve hediyelerimiz bulunmaktadır” dedi.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Çakır ise, “Sosyal Güvenlik Kurumu insanlar için bir teminat, bir güvencedir. Çıkan yasa ile Sosyal Güvenlik belki Türkiye’de örnek bir uygulama aşamasına geldi. Sizlerin katkıları ve emeğiyle hem merkez hem de ilçelerde yapılanmasını tamamladı. Sosyal açıdan insanlar kendisini ne kadar güvende hissedebilirse, toplum o kadar güven içerisinde olur ve yaşanabilir bir toplum haline dönüşür. Bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumunun anlatılması, tanıtılması önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.   
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız