SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Toplumsal Cinsiyet Duyarlılığı' Eğitimi

A- A+ PAYLAŞ
 
Fırat Kalkınma Ajansı'nda “Toplumsal Cinsiyet Duyarlılığı” eğitimi verildi. 
 
Sivil Toplum Kuruluşları, Fırat Kalkınma Ajansı ve Malatya Barosu'ndan yetkililerin katıldığı eğitim, GAP Bölge Kalkınma İdaresi (GAP BKİ) tarafından organize edildi. 
 
Ajans tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle : 
 
"Malatya’da; STK’lara, Fırat Kalkınma Ajansı’na ve Malatya Barosu’na Ajans binasında “Toplumsal Cinsiyet Duyarlılığı” eğitimi verildi. 
 
GAP Bölge Kalkınma İdaresi (GAP BKİ) tarafından 30 ilde AB finansmanı ile uygulanan Türkiye’nin Az Gelişmiş Bölgelerindeki (Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri) Kadınların ve Kadın STK’larının Güçlendirilmesi” Projesi kapsamında, Malatya’da; STK’lara, Fırat Kalkınma Ajansı’na ve Malatya Barosu’na Ajans binasında “Toplumsal Cinsiyet Duyarlılığı” eğitimi verildi.
 
Hedef kitlesi örgütsüz kadınlar, örgütlü kadınlar, Kadın STK’ları, Kamu Kurumları ve Yerel Yönetimlerin yönetici ve çalışanları olan Projenin genel amacı kadının ve kadın sivil toplum kuruluşlarının statüsünü yükseltmek yolu ile bölgesel kalkınmışlık farklılıklarını ortadan kaldırmak. Proje, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların kamu hizmetlerine erişimi konusunda genel kamuoyu, kadın sivil toplum kuruluşları (STK’lar), kamu kuruluşları ve yerel yönetimler arasında farkındalık yaratmayı ve birlikte çalışma kapasitesini güçlendirmeyi hedeflemekte."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız