SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Toplumu Ayrıştırıyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:08:17
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı  Enver Kiraz,  Ramazan ayının hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyeye ulaştığı günler olduğunu belirtti.

CHP İl Örgütü tarafından Yeşilyurt Gündüzbey Yeşil Park’ta  basın mensuplarına iftar verildi. İftar programına CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, CHP Belediye Meclis üyeleri, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ile basın mensupları katıldı.

İftar programında  konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Ramazan dolayısıyla oruç tutarak ibadetlerini yerine getirenlerin bu ibadetlerinin kabul olması dileğinde  bulunarak, “Ramazan, dayanışma, hoşgörü ve paylaşmanın en üst düzeye yükselmektedir. Bizlerde parti olarak bu kapsamda  büyük zorluklarla görev yapmakta olan basın mensubu arkadaşlarla bir araya gelmek istedik. Davetimize katılımınızdan dolayı teşekkür ederiz”  dedi.

Parti olarak her zaman barış ve özgürlükten yana olduklarını, basınında bu  kapsamda özgür yayın yapmasını arzuladıklarını belirterek, “Basının içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması, basın çalışanlarının özlük haklarının yerine getirilmesini her zaman savunduk ve bugünde savunmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kiraz, Ramazan dolayısıyla fazla siyasi konuşma yapmayı arzulamadıklarını  ancak  önümüzde Türkiye için büyük önem taşıyan Cumhurbaşkanlığı seçimi  olduğunu belirterek, “ Bugün içinde yaşadığımız dönemde ülkemizde büyük sıkıntılar bulunuyor. Bu sıkıntıların çözümüne yönelik olarak birlik ve beraberliğimizi sağlayacak, demokrasinin yerleşmesine katkıda bulunacak bir Cumhurbaşkanı arzuluyoruz. Bu seçimi bir fırsat olarak görüyoruz.  AKP yöneticileri mahalle toplantıları düzenleyerek burada yaptıkları konuşmalarda  bugün 7-8 siyasi partinin destek verdiği Eklemeddin İhsanoğlu’nun adaylığıyla ilgili olarak ‘Şer Güçler’ ifadesi kullanmaktadır. Bu ifadeyi kınıyoruz. Bu ifadeler toplumu ayrıştırmaktadır.” dedi.

Kiraz, seçmenlerin Cumhurbaşkanlığı tercihlerini doğru yapmaya, uzlaşmacı adaya destek olmalarını da istedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz konuşmasında ayrıca  İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırısına da tepki gösterdi. Kiraz bu saldırıyı kınadıklarını ve İsrail’in bu saldırılara son vermesini istediklerini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız