SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Toplumu Duyarlılığa Çağırıyoruz.."

A- A+ PAYLAŞ

Engelliler Haftası'nın 10-16 Mayıs arasında Malatya'da da kutlanacağını belirten Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, toplumun tüm kesimlerini, engelli sorunlarına karşı duyarlı olmaya çağırdı. Koyun, yaptığı açıklamada, Malatya'daki kutlama programı hakkında da bilgi verdi.

Koyun'un açıklaması şöyle:

"Her yıl 10 – 16 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde coşkuyla kutlanan ve engelliler için anlamlı olan Türkiye Engelliler Haftası, ilimizde de Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi olarak hazırladığımız etkinliklerle anılarak kutlanacaktır.

Yaşamış olduğumuz genel ve yerel sorunlarımız arasında yer alan sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik ve günlük yaşamda karşılaşmış olduğumuz mimari, ulaşım, haberleşme, araç – gereç vb. gibi gündemde tutarak toplumu aydınlatıp bilinçlendirmek ve gerekli kamuoyunu oluşturmak yönünden anlamlı olan Türkiye Engelliler Haftası nedeniyle hazırlamış olduğumuz etkinlikler sırasıyla ;

10 Mayıs Salı günü saat 10:30’da Cumhuriyetimizin kurucusu M.Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sunumu,
11 Mayıs Çarşamba günü saat 09:00'da 1.Günlük Temsili Askerlik Töreni,
13 Mayıs Cuma günü saat 19:00'da Öğretmen Evinde 22.Bölge Malatya Eczacılar Odasının Katkılarıyla Eğlence Şöleni,
15 Mayıs Pazar günü Battalgazi Belediye Başkanı sayın Selahattin Gürkan’ın destekleriyle engellilerin dayanışması amacıyla piknik,
16 Mayıs Pazartesi günü saat 09:00’da Türkiye İş Kurumu ve İnönü Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun işbirliği ile gerçekleştirilen Bilgisayar Kursunun açılışı gerçekleştirilecektir.

Yaşamış olduğumuz sorunların toplumsal bir sorun olması nedeniyle duyarlı – duyarsız, yetkili – yetkisiz ve engelli – engelsiz tüm halkımızı toplumsal sorumluluklarına sahip çıkmaya ve 10 – 16 Mayıs Türkiye Engelliler Haftası nedeniyle düzenleyeceğimiz etkinliklere başta ilimizdeki tüm engelli ve engelli aileleri olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini ve duyarlı vatandaşlarımızı bizlerle dayanışmaya davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız