SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Toplumu Şekillendiren Kadın"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:02:25
A- A+ PAYLAŞ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Malatya’nın Yazıhan İlçesi’nde erken kutlandı. İlçenin Bayan Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir’in koordinesinde yapılan kutlama etkinlikleri ilgi gördü. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Yazıhan Kaymakamlığı’nın organizasyonu ile ilçenin SODES salonunda kutlandı. Etkinliğe Yazıhan Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Okulöncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Elamanı Dr.Munise Duran, İlçe Nüfus Müdiresi Sıdıka Akar ile kurumlarda çalışan bayan personel, bayan öğretmenler ve ilçe kadınları katıldı.

İlk olarak söz alan Kaymakam Özdemir, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak anne olan, eş olan, evlat olan tüm kadınların toplumsal hayatla bütünleşmeleri, toplumun işleyişine, gelişmesine ve ilerlemesine daha etkin şekilde katkıda bulunmaları, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları, sosyal güvencelerinin sağlanması ve hukuki sorunlarının çözüme kavuşturulması için herkesin üzerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Bir çocuğun yetişmesinde en fazla emek harcayan ve toplumu şekillendirenin kadın olduğunu dile getiren Kaymakam Özdemir, kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınların, üstün bilgi seviyesi ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveriden dolayı kutladı. Özdemir, ilçe kadınlarına etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkürlerini ileterek, sözlerini Nazım Hikmet’in Kadın şiiri ile sonlandırdı.

Etkinliğe konuşmacı olarak davet edilen Dr.Munise Duran ise, tüm kadınların bu anlamlı gününü kutlayarak, katılımcı kadınların 5 dakika boyunca gözlerini kapatmalarını, hayat yolculuğunun en başındaki günlerden bugüne kadar kadın olarak yaşadıklarını düşünmelerini isteyerek ve daha oyun çağında bile anne olmak, eş olmak için yetiştirildiğini ifade ederek, bunun en zor görev olduğunu belirtti. Mutlulukları, hüzünleri, sorumlulukları ve hayalleri hep kadın olmanın verdiği zorluklar ile şekillendirdiklerini aktaran Duran, özellikle anne olduktan sonra sırtlarındaki yükün kat be kat arttığını, vatanına milletine hayırlı evlatlar yetiştiren annelerin hak ettiği yere ulaşmasını temenni etti. Geleceğin sahipleri çocukları yetiştirirken ebeveynlerin anne ve baba olarak izleyecekleri metotlardan bahseden Dr.Munise Duran, konuşmasını “Ne iş, ne kariyerdir, annelik, tutkuyla bağlanılan görevdir” sözleri ile sonlandırdı.

Programa Durucasu Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden Sevgi Kuşdoğan’ın Annem Şiiri, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Müzik Grubunun müzik dinletisi ile devam edildi.

Ardından plaket sunumu ve pasta kesimi ile etkinlik sonlandırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız