SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Toplumu Tutan Ortak Değerler'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:59:21
'Toplumu Tutan Ortak Değerler'
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Antropolog Suat Turgut, “Bir toplumu bir arada tutan ortak değerlerdir. Bir toplumu ayrıştıran da değerlerin parçalanmasıdır, fesatlık tohumlarıdır” dedi. 

Malatya’nın Kuluncak İlçesi Kaymakamlığı ve Kuluncak Belediyesi’nin katkılarıyla Kuluncak İlçesi’ni ziyaret eden Sosyal Antropolog Suat Turgut , Kuluncak Çok Programlı Lisesi ve Celal Yenitur öğrencilerine Türk destanının yazıldığı Çanakkale Savaşı, milli mücadelede yer alan kadın kahramanlardan ve üç büyük futbol kulübü oyuncularının Çanakkale'deki hikayelerinden, Fransa'nın Mondros Ateşkes Anlaşması'ndan sonra işgal ettiği Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adana'da Ermeni çetelerle birlikte halka yaptığı zulmü çizgi romanları hakkında bilgiler aktardı.

Turgut, Türk tarihini resimli roman haline getirirken toplumun ortak değerlerini ortaya çıkaracak şekilde önce 'Çanakkale Savaşı'nı' daha sonra 'İstiklal Harbi Kadın Kahramanları'nı, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın futbolcularının Çanakkale Savaşı'ndaki hikayelerini resimli romana aktardıklarını kaydetti. Turgut, 'Bir sosyal antropolog olarak vurgulamak istediğim şey, bir toplumu bir arada tutan ortak değerlerdir. Bir toplumu ayrıştıran da değerlerin parçalanmasıdır, fesatlık tohumlarıdır. Dolayısıyla biz millet olarak kendi ortak değerlerimizi ortaya çıkarırsak, milli kardeşlik duygusu da kökleşmiş olacaktır' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız