SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Toplumun Manevi Kanadıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:13:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da din görevlileri, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi'ni ziyaret etti. 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle gerçekleştirilen ziyarette konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, toplumun kurtuluşunun İslam ve Müslümanların çalışmasıyla mümkün olabileceğini kaydederek, "Bugün dünyadaki 1 buçuk milyar Müslümanın, İslam ülkelerinin geliri bir Almanya kadar değil, ya da Japonya'nın 4’te 1’i kadar... Doğal gaz ve petrol anlamında zengin olduğu halde... Gerçekten uğraşmamız gerekiyor. Müslümanlar olarak uğraştığımız da, çabaladığımız da dünyanın en süper devleti olmuşuz. Nerede zulme uğrayan bir ülke varsa, insan varsa onların yardımına Müslümanlar koşmuş. Fakat ne zaman İslam’dan uzak kalmışız ya da İslam ülkelerinde bir takım diktatörler konumu ele geçirmişler, bizler zelil duruma düşmüşüz. Bizlerin mutlaka uğraşması gerekiyor. Bu konuda sizlere biraz daha görev düşüyor. Bu konuda bizlere de ne görev düşüyorsa sizlerin yanındayız. Uğraşalım, çünkü biz biliyoruz ki, uğraştığımız zaman bu toplumun kurtulması ancak İslamla, Müslümanların çalışmasıyla olur. Müslümanların bulunduğu yerde zulmün olması mümkün değil" ifadelerini kullandı.

İl Müftü Yardımcısı İhsan Mesut Akbaş da, her sene Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda bir temanın ele alındığına dikkat çekerek, "1986 yılından beri Camiler Haftası olarak kutlanıyordu. Tabi düşünüldü ve yerinde bir karar verildi. Türkiye’de herkesin bir günü var ve din görevlileri potansiyeli de düşünülerek 2003 yılından beri Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanmaya başlandı. Her sene hafta dolayısıyla bir tema belirlendi. Bu senede 'engelliler' tema olarak belirlendi. Allahü tealanın ibret olsun diye topluma belki doğuştan, belki de sonradan arizi bazı sebeplerle engelli olan insanlar için cami-engelli buluşması, camilerin engellilerin girebileceği hale getirilmesi, engellilerle daha çok ilgi ve alaka içinde olunması gibi çalışmalar var" dedi.

Akbaş, camiler ve camilerdeki din görevlilerinin önemine de değinerek, "Caminin dinimizdeki yeri hiçbir zaman küçümsenmedi. Çünkü neredeyse insanın fıtratıyla başlayan, insanın dünyaya gelişiyle başlayan bir ibadet duygusu ve ilk Kabe, ardından Mescid-i Aksa, ardından Mescid-i Nebi ve mescitler bu şekilde devam edegeldi. Tabi camiler kadar camilerde görev yapan görevlilerimizde ehemmiyetli. Biz namazımızı emanet ederek kılıyoruz. Türkiye’de potansiyelimiz şu anda 110 bini geçmiş durumda" şeklinde konuştu.

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Refik Metin ise, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ziyaretlerde bulunduklarını söyleyerek, "Diyanetin tutumu; din hizmetinde sadece camia noktasında tutmak değil, halkı da içine katarak, halkla beraber din hizmetini ileriye götürme adına bu haftayı idrak etme gayreti içerisindeler. Bizler toplumun manevi kanadını oluşturuyoruz. İnsanımızın ayakta durmasına, olaylara karşı görüşünü koyması adına, maneviyatını geliştirme noktasında bir hizmet sunuyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız