SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Toprağa Basmak İstemedim..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında kurban bayramı gezisine götürülen 40 roman çocuk Malatya'ya döndü.

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan SODES projesi kapsamında Kurban Bayramı nedeniyle Yıldıztepe Mahallesi'nde bulunan 40 çocuk Ankara, İstanbul ve Çanakkale'de tarihi ve kültürel yerleri ziyaret etti.

Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nde görevli amir ve polisler eşliğinde geziye katılan çocuklar Malatya'ya döndü. Çocuklara Polis Evi'nde Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından kahvaltı verildi. Kahvaltıya, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Eleman, Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan, Toplum Destekli Polis Büro Amiri Süleyman Hançer ve Polis Evi Müdürü Sezai Kaplan'ın yanı sıra Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nde görevli polisler ve gezide yer alan çocuklar katıldı. Örnek proje olarak gösterilen gezi sayesinde çocukların eğitimde başarılı olmasına da katkıda bulunuluyor.

Öte yandan, Malatya'ya dönüşte yerde 50 TL bulan Tayfun Taş isimli çocuk, parayı polise teslim etti. Taş, bu örnek davranışıyla Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Eleman'ın da takdirini aldı.

Kahvaltı sonrası bir açıklamada bulunan Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Eleman, "SODES Projesi kapsamında Yıldıztepe Mahallesi'nde bulunan çocuklarımızı etkinlik kapsamında Ankara, İstanbul ve Çanakkale'ye gezi düzenledik. Çocuklarımızı hayata bağlamak, kültürel ve tarihi yerleri göstermek amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdik. Çocuklar, yaşadıkları toplum içerisinde bu tür şeyleri göremedikleri için suça yönelmeleri daha kolay oluyordu. Bu imrenme duygusunu aşmak için böyle tarihi ve turistik yerleri gezmeleri onların suçtan uzaklaşmaları için önem arz etmektedir. Suçluları yakalamak asli görevimiz olduğu gibi önleyici hizmet kapsamında çocukları suçtan uzak tutmak ta bizim için bir vazifedir. Bu nedenle Toplum Destekli Polis Büromuz böyle bir proje hazırladı. Çocuklarımızı suçtan uzak tutup, vatan sevgisi kazandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Gezinin son bölümü olarak ta, çocuklarımızla birlikte kahvaltı yaparak, evlerine uğurlayacağız" dedi.

Eleman, çocuklara ahlak, örf ve adet kazandırmayı da amaçladıklarını kaydederek, "Çocuklarımızdan bir tanesi o kadar fakirlik içerisinde olmasına rağmen yerde 50 TL buluyor ve bu 50 TL'yi polis amcasına getirip, "Ben bu parayı yerde buldum. Bunun sahibi kim?" diyerek, polise parayı teslim ediyor. Böyle bir ahlakla çocukların yetişmesi bizleri de çok memnun etti. Bundan çok gururlandık" diye konuştu.

Geziye katılan çocuklar ise geziden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Özellikle Çanakkale ve Anıtkabir gezilerinin kendilerini çok etkilediğini vurgulayan çocuklar, gezdikleri yerleri anlatırken duygulu anlar yaşadılar.

Kader Karakaş isimli çocuk, Çanakkale gezisinin kendisini çok etkilediğini ifade ederek, "Geziyi sevdim ve çok hoşlandım. Çanakkale'de olmak diğer yerlerden çok daha farklıydı. Çünkü Çanakkale'de kan kokuyordu. Ve anladım ki bu şehitlerin kokusu. Şehitlerin kanlarını hissettim ve kıpırdayamadım. Bu nedenle toprağa basmak istemedim. Toprağın altında şehitlerimiz var diye kemiklerini sızlatmak istemedim." diye konuştu.

Öte yandan, TBMM'yi ziyaret eden çocuklara, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in imzasının yer aldığı ziyaret belgesi verildi.

Polis Evi'ndeki program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız