SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Toprak Analizi Çok Önemli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:39:24
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Durak tarımda nitelikli ve yüksek verim elde edilmesi için toprak analizinin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, topraktaki makro ve mikro elementler ve bunların noksanlığında ortaya çıkan sorunlara ilişkin çiftçileri bilgilendirdi.

Ziraat Fakültesi Darende’de çiftçi bilgilendirme toplantısı yaptı 

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin geleneksel hale getirdiği ilçelerde çiftçi bilgilendirme toplantılarının sonuncusu Darende’de yapıldı. 

Darende Ziraat Odası ile ortaklaşa gerçekleştirilen organizasyonda, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Darendeli çiftçilere, bahçe bitkilerinin bakımı, bitki koruma yöntemleri ve toprak analizinin tarımsal verimliliğin yükseltilmesindeki önemine yönelik sunumlar yapıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Ziraat Fakültesi olarak her yıl 2 veya 3 ilçeyi öğrenci ve öğretim üyeleri ile birlikte ziyaret ederek çiftçi bilgilendirme toplantıları yaptıklarını söyledi. Bu toplantıların tek yönlü işlemediğini ifade ederek “ Bu toplantılar sayesinde ilçelerin tarım potansiyelini ve tarımsal sorunlarını yerinde görme imkanı buluyoruz. Üreticilerimizi hoca ve öğrencilerimizle tanıştırıyoruz. Darende Malatya’nın en önemli kayısı üretim merkezlerinden birisidir. Bu yönüyle de tarımsal üretim merkezlerinden biri olduğu için fakültemizin teorik ve pratik çalışmalarına konu olmaktadır” dedi. 

Toplantıda daha sonra öğretim üyelerinin sunumlarına geçildi. İlk sunumu yapan Prof. Dr. Murat Sipahioğlu  meyve ağaçlarında  yoğun olarak karşılaşılan fungal, bakteriyel ve virüs hastalıkların yol açtığı sorunlar ve bu sorunların giderilmesi için yapılması gereken mücadele  hakkında bilgi aktardı. 

Toplantıda bitki zararlıları ve bu zararlılarla mücadeleye ilişkin bir sunum yapan İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fulya Kaya Apak ise meyve ağaçlarında görülen önemli zararlıların tanınması, zarar şekilleri ve mücadelesi konusunda pratik bilgiler verdi. 

Prof. Dr. Alper Durak “Toprak numunesi tarımsal üretimin kalitesi için büyük önem taşıyor”

Toplantıda son sunumu yapan yapan İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Alper Durak Darendeli çiftçilere tarımsal üretimde yüksek verim ve üretim kalitesi bakımından toprak analizinin önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Alper Durak, toprağın ihtiyaç duyduğu makro ve mikro elementlerin bilinmesi halinde daha verimli bir tarımsal faalyet yürütülebileceğini belirterek “Toprak numunesi almak üreticilerimiz açısından çok önemlidir” dedi. Prof. Dr. Durak sunumunda topraktaki makro ve mikro elementler ve bunların noksanlığında ortaya çıkan sorunlar hakkında teorik ve pratik bilgiler sundu. 

Toplantıya yoğun katılım 

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Darende Ziraat Odası Başkanlığınca organize edilen Çiftçi Bilgilendirme Toplantısı Darende Esnaf Kefalet Kooparatifi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof Dr.Alper Durak  ve Prof Dr. Murat Sipahioğlu, Prof. Dr. Nihat Tursun,  Yrd. Doç. Dr. Fulya Kaya Apak, Yrd. Doç. Dr. Özlem Altuntaş, Gıda Tarım  ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hilmi Öksüztepe, Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kurtuluşları temsilcileri çok sayıda çiftçi ve İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız