SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toprak Kanunu Bilgilendirmesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:01:12
Toprak Kanunu Bilgilendirmesi
A- A+ PAYLAŞ

Tarım arazilerinin aşırı parçalanması nedeniyle meydana gelen üretim kaybının yıllık 17 Milyar TL’yi bulduğu bildirildi. 

Malatya’da, toprak koruma ve arazi kullanımı kanunun bazı maddelerindeki değişiklik nedeniyle bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi ‘nde düzenlenen toplantının açış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, ”15 Mayıs 2014 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5403 sayılı toprak koruma ve arazi kullanımı kanununda değişiklik yapılması hakkında ve 6537 sayılı Toprak Koruma Arazi Kullanımı Kanunu'nun bazı maddelerindeki değişiklik nedeniyle gerçekleştirilen toplantının verimli geçmesini diliyorum” dedi.

Selvi daha sonra şunları söyledi:

“Daha önce geleneksel yöntemlerle mirasa konu tarım arazileri varisler arasında bilimsel kriterlere bağlı olmadan, geleneksel kurallara göre bölünebiliyor ve paylaşılabiliyordu. Ancak 6537 sayılı toprak koruma ve arazi kullanımı kanununun yeniden düzenlenmesi ile tarım arazilerinin korunması, çiftçilerin ekonomik ve bilimsel yöntemlerle tarım yaparak ekonomik kazanımlarının artırılması, verimli kullanılamayan tarım arazilerinin en verimli şekilde kullanımının sağlanarak milli gelirin arttırılması hedeflenmektedir. Tarım arazilerinin aşırı parçalanması nedeniyle meydana gelen üretim kaybı yıllık 17 Milyar TL’yi bulmaktadır. Kanunda yapılan son değişiklikle, tarım arazilerinin miras veya başka sebeplerle bölünmesi engellenmiştir. Biraz sonra konuyla ilgili şube müdürümüz ve konu uzmanı arkadaşlar daha detaylı bilgileri sizlere aktaracaklardır. Sahada görev alan sizlerin, bu konuyu gittiğiniz yerlerde paylaşmanızı, üreticilerimizi aydınlatmanızı istiyoruz.”

Daha sonra Tarımsal Alt Yapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Esra Bayır tarafından yapılan sunumla, toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu ve kanunda yapılan değişiklikler katılımcılara anlatıldı.

Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Abdulmecit Yaşa, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkan Yardımcısı Vahap Kalaycıoğlu, TARGEL personeli ve serbest tarım danışmanları katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız