SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toprak Kaydı, Dam Yıkıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:53:58
Toprak Kaydı, Dam Yıkıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, sağanak yağışın yolaçtığı toprak kayması sonucu hayvanların bulunduğu besi damı yıkıldı. 

Olay, Yeşilyurt İlçesi'ne bağlı Kadiruşağı Mahallesi İnekpınarı mevkiinde meydana geldi. Dün gece sağanak yağış nedeniyle sabah saatlerinde Hatice Arslan'a ait olduğu belirtilen besi damı, toprak kayması sonucu yıkıldı. Besi damında bulunan 5 büyükbaş hayvandan 4'ü yıkıntıdan çıkartılırken, 7 aylık hamile olduğu kaydedilen bir inek, toprağın altında kaldı. 3 ayağı kırılan inek, uzun süren uğraşlar sonucu toprağın altından çıkarıldı. Ağır yaralanan inek, veteriner kontrolünün ardından kesildi. Olaydan önce 80 küçükbaş hayvanın otlatılmaya götürülmesi ise büyük bir faciayı önledi. Bu arada Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'da olay yerine gelerek, bilgiler aldı. Yeşilyurt Belediyesi tarafından olay yerine gönderilen ekipler, çalışma yaptı.

Besi damının sahibi Hatice Arslan, küçükbaş hayvanları çobanla birlikte yolladığını ifade ederek, "Olay meydana geldiğinde tek başıma idim. Ahırdan yukarı çıktım, bulaşıkları yıkadım. Ben balkondayken, toprak kaydı ve ahırın üzerine çöktü. 2 inek, 3 tane de dana içeride kaldı" dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, dün geceki yağışın etkisiyle toprağın, ahırın üzerine kaydığını belirtti.

Olayın sabah saatlerinde yaşanmasının olası bir faciayı önlediğini dile getiren Polat, "Sabah saatlerinde ahırda bulunan küçükbaş hayvanlar otlatılmaya çıkarılmış. Olayın yaşandığı esnada içeride 5 büyükbaş hayvan varmış. 4 hayvan kurtarıldı ancak bir ineğin 3 ayağı kırılmış durumda. Bu kazanın eserlerinin hiç olmamışa dönmesi için Yeşilyurt Belediyesi olarak gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız