SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Topraklar Su Bekliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:35:48
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Malatya’nın kıraç toprakları su bekliyor. Verimli topraklarımız üretim yapmayı bekliyor” dedi.

Parti binasında, parti yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yapıp, barajlar yapıldığı halde kanallarının yapılmamasını eleştiren Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Malatya’ya üvey evlat muamelesinin yapıldığının en güzel göstergesi yıllardır bitirilemeyen barajlarımız.Şu anda hizmete açılmamış 3 adet barajımızın hali içler acısı. Bazılarının baraj gövdesi tamamlanmış ortada kanalları yok. Bazılarının ortada ne barajı ne de sulama kanalları var. Bunları ne hükümet yetkilileri ne de Malatya’daki yetkililer takip etmektedir. İktidar üyeleri bu barajları bitirmek için bir adım atmadıkları gibi, her seçim döneminde barajların bitirilmesini seçim malzemesi olarak kullanmaktadır. Köylülerimiz, çiftçilerimiz mağdur olmuş, tarlasına küsmüş, köyünü terk etmeye başlamıştır.

Barajlarımızın yapımlarının gecikmesi nedeniyle, Malatya milyonlarca lira kaybetmiştir” ifadelerini kullandı.

Kiraz daha sonra şunları söyledi: “Kale-Kapıkaya (Turgut Özal) Barajı, 2012 yılı sonunda tamamlandı ve barajda su tutuldu. Ancak sulama kanalları henüz tamamlanmadı. Bu nedenle projenin gecikmesi 70 Milyon liralık gelir kaybına sebep oldu.

Yazıhan-Boztepe (Recai Kutan) Barajı, 2012 yılında tamamlanıp barajda su tutuldu. Kapıkaya Barajı gibi Boztepe barajının da sulama kanalları henüz tamamlanmış değil. Boztepe Barajı sulama tesislerinin ihalesi 31 Ekim 2013 tarihinde yapılmış olup, 2017 yılı sonunda tamamlanacağı açıklanmıştır. Sulama kanalları baraj ile birlikte bitirilmiş olsaydı 225 milyon lira köylümüzün kaybı olmayacaktı.

Arguvan-Yoncalı Barajında, 1996 yılından 2002 yılına kadar işin yüzde 25 tamamlandı. AKP iktidarı Yoncalı Barajı’nı kara listeye aldı ve şantiye kapısına kilit vurdu. Baraj, önceliğini yitirmiş proje kapsamına alındı. Her yıl siyasiler tarafından yatırım programına alındı ama ihalesi yeniden yapılamadı. 22 Ekim 2013 tarihinde ihaleye çıkıldı ve teklifler verildi ancak barajın yüklenicisi henüz belli olmadı. Yoncalı projesi bitirilmiş olsaydı yılda yaklaşık 70 Milyon lira gelir elde edilecekti. 17 yıldır bir arpa boyu yol alamayan Yoncalı Barajı durup durup ihale ediliyor. Umarız bu son ihalesi olur.

Barajların normal şartlarda yapım süresi yetkililer tarafından 4 yıl olarak belirtmektedirler. Ama Malatya’da ki barajlar en az 10-15 yılda hala bitirilemedi.Köylüler suya baktı, su tarlaya akıtılamadı.Kanalları olmayan barajlarda su da buharlaşmaya devam etti.”

“Sayın Bakan Veysel Eroğlu, bundan 1 yıl önce Malatya ziyaretinde “Başbakanın Malatya’yı çok sevdiğini, gönül bağının olduğunu ,Başbakanın kendisine Malatya için ne gerekiyorsa yap, kesenin ağzını aç diye açık çek verdiğini, dolayısıyla ben de ondan aldığım bu açık çekle Malatya’da ne gerekiyorsa onu yapacağım demişti” şeklinde konuşan kiraz, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Sayın Bakana sesleniyorum. Madem Başbakan size açık çek verdi. Bu konuşmanızın üzerinden 1 yıl geçti. O çeki ne zaman kullanacaksınız? Baraj yapıp sulama kanalı yapılmayan bir şehre şimdi değil de ne zaman yardımcı olacaksınız? Malatyalıları ne zaman önemseyecek, ihtiyaçlarını karşılayacaksınız?

Malatya’nın kıraç toprakları su bekliyor. Verimli topraklarımız üretim yapmayı bekliyor. Malatya’nın sesine artık kulak verin.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız