SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Topsöğüt'te Futbol Turnuvası

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:30:50
Topsöğüt'te Futbol Turnuvası
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi ile Topsöğüt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (TEKDER) tarafından ortaklaşa düzenlenen 1.Futbol Şampiyonası sona erdi.

12 takımın katıldığı futbol şampiyonasının final maçında Topsöğüt Malatyaspor ile Sağlıkspor karşılaştı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Topsöğüt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (TEK-DER) Başkanı Nevzat Kaya, Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen ve çok sayıda sporseverin izlediği final maçını 8-3 kazanan Topsöğüt Malatyaspor takımı turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

FUTBOLCULAR, TÜRK BAYRAĞIYLA POZ VERDİ

Final maçı sırasında atılan bir golden sonra saha kenarına gelen Topsöğüt Malatyaspor takımı oyuncuları, son dönemlerde artan terör saldırılarında hayatını kaybeden asker ve polislere saygı için açtıkları Türk bayrağıyla poz verdiler. Terörü lanetleyen futbolcuların bu duyarlı davranışı ayakta alkışlandı.

Oldukça çekişmeli ve zevkli sonra geçen final maçından dereceye giren takımların ödülleri verildi. Turnuvayı birinci olarak tamamlayan Topsöğüt Malatyaspor’un kupası ve plaketi Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından verilirken, dereceye giren takımlara forma ve krampon hediye edildi.

Sosyal ve sportif faaliyetleri imkanları ölçüsünde desteklemeye devam ettiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur, centilmence geçen futbol şampiyonasına katılan tüm takımları tebrik etti.

BAŞKAN POLAT,”SPOR, CENTİLMENLİK VE KARDEŞLİKTİR”

Turnuvanın düzenlenmesinde büyük emek sarfeden Topsöğüt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan ve Yönetimine teşekkür eden Başkan Polat,”Bizim hizmet anlayışımızda kaybeden asla olmaz, buradaki amaç takımlarımızın ve sporcularımızın maçlara çıkıp centilmence mücadele etmesidir. Sporun temelinde ve anlayışında centilmenlik, kardeşlik, birliktelik ve beraberlik vardır. Sahada her iki takımda çıkar mücadelesi yapar skor anlamında önde ve geride olmak önemli değildir, aşırı hırs ve etrafına zarar verecek davranışlarda bulunmak ne kültürümüzde ne de spor anlayışında yeri vardır. Cenab-ı Allah’ta aşırı hırsı yasaklamıştır. İnsanoğlunun bir topraktan gelen birde ruhtan gelen özellikleri vardır, eğer bu sportif faaliyetlerin sonunda birbirimizi kırıyor ve üzüyorsak ortada bir yanlış var demektir. Biz sürekli erdeme, iyiliğe ve takvaya doğru koşmamız ve sürekli güzelliklerin peşinde olmalıyız, hırsla hareket eden bir toplum yapımız yoktur. Bizim tek amacımız her türlü sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde kardeşliğimizi daha da sağlamlaştıracak adımlar atmaktır, bunun için bu tür faaliyetleri destekliyoruz. Turnuvada yer alan takımların sergilemiş olduğu bu güzel oyun, sahadaki centilmen davranışlar ve kardeşlik görüntüsü taktire şayandır. Dernek Yönetimimize, Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelimize ve tüm takımları canı gönülden kutlarım” dedi.

“HACI UĞUR POLAT’IN BAŞKANLIĞI BİZİM İÇİN ŞANSTIR”

Topsöğüt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (TEK-DER) Başkanı Nevzat Kaya, Dernek olarak ilk kez bu sene böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirtirken,” Topsöğüt mahallemizde 10’ar futbolcudan oluşan 12 takım arasında düzenlediğimiz halı saha futbol şampiyonası büyük ilgi gördü. Toplam 120 gencimizin aktif olarak katıldı futbol turnuvasını geleneksel hale getirip önümüzdeki yıllarda düzenlemeyi planlıyoruz. Turnuvaya katılan tüm takımlarımıza, antrenörlerimize ve futbolcu kardeşlerimize teşekkür ediyorum “ dedi.

Turnuvayı hem destekleyen hem de final maçında kendilerini yalnız bırakmayan Hacı Uğur Polat’ın Yeşilyurt Belediye Başkanı olmasının kendileri için bir şans olduğunu vurgulayan Başkan Kaya, “Sosyal ve sportif faaliyetleri sürekli destekleyen Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat bu turnuvada bize gereken desteği verdi, final maçına gelerek bizi yalnız bırakmadı. Hacı Uğur Polat’ın Yeşilyurt Belediye Başkanı olduğu için kendimizi şanslı hissediyoruz. Başkanıma ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız