SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toptan'a Destek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu Başkanı Mehmet Görgeç, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı sayın Köksal Toptan'ın başlatmış olduğu bu Anayasa değişikliği çalışmasını yerinde buluyoruz ve destekliyoruz" dedi.

Baro Başkanı Mehmet Görgeç, yeni adli yılın başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, "2008-2009 adli yılının yargı çalışanlarına, avukat meslektaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu yargı yılının yargı reformunun gerçekleştiği, hukuk devletini tesis edildiği bir yıl olmasını arz ve temenni ediyorum. Her yıl, adli yılın açılışı nedeniyle baro başkanları ve yargı mensupları mesajlar verirler. Bu anlamda, bizim her yıl, adli yılın açılışında çağdaş ve muasır medeniyet seviyesini yakalaması için yeni bir Anayasa'nın olması çabalarımız vardı. Biz bu yıl da bu talebimizi yeniliyoruz. Mutlaka Türkiye, Avrupa Birliği ile entegrasyon süresi içinde veya muasır medeniyette kalması noktasında, herkesin kendisini içinde ifade edebileceği, yeni bir anlayışla, çağdaş ve evrensel değerler ışığında bir Anayasa yapılması zarureti var. Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı sayın Köksal Toptan'ın başlatmış olduğu bu Anayasa değişikliği çalışmasını yerinde buluyoruz ve destekliyoruz. Bu ülke gündemine mutlaka
gelmelidir. Devletin yapılanması, Anayasa'da yeniden izah edilmelidir" ifadelerini kullandı.

"Yeni yapılacak olan Anayasa'da yargı bağımsızlığı mutlaka sağlanmalı ve temin edilmelidir. Savunma, Anayasa'da kendisini ifade edebilmelidir" diyen Baro Başkanı Görgeç, şöyle devam etti:

"Yeni anayasal çalışmada da, savunma, mutlaka yargının kurucu üyesi olduğu belirtilmelidir. Biz bu anayasa çalışmasını çok önemli buluyoruz ve destekliyoruz. Yargı reformunun bu dönemde gerçekleşmesini bekliyoruz. Türkiye'de hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü tesis edilmiş olur. Dolayısıyla millet iradesi engellenmemiş olur. Ülkemizin birçok sorununun, hukuk devleti olmayışından, kaynaklandığını biliyoruz. Türkiye'de hukuk devletinin tesis edilmesi ile birlikte birçok sorunun çözümleneceğine inanıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız