SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toptancı Başkanının Desteği

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:35:23
Toptancı Başkanının Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı ve AKP'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkçi, AKP İl Başkan Yardımcısı Hakan Kahtalı ile birlikte Malatya Toptancılar Sitesi’ni ziyaret ederek, esnafla bir araya geldi.

Malatya Belediye Başkan Ahmet Çakır, Malatya’nın gelişmesinde ticaret ve ekonominin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bir şehrin gelişmesinin temel dinamiklerinden bir tanesi ekonomidir oradaki ticari hayattır. Esnafımız ne kadar güçlü olursa sektörel bazda kendilerini geliştirebilecek alanlara taşınırlarsa o sektörde büyümenin ve bölgeye hitap etmenin önü açılmış olur. Bu vesileyle de esnafımızla her zaman bir görüş alışverişi içinde olmamız gerekiyor” dedi.

“Esnaf gruplarının yapılanması şehirciliği de etkiliyor” diyen Başkan Ahmet Çakır, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Büyükşehir ile birlikte alanlarda genişleyecek. Birçok yerin merkeze bağlanması bu tür yapılanmaların önünü açmış olacak önümüzde ki süreçte bu konularla ilgili projeler hazırlayacağız.”

Toptancılar Sitesi Başkanı İlyas Karaca ise Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır’a 30 Mart yerel seçim sürecinde destek olacaklarını ifade etti.

Karaca, “Bugüne kadar çok güzel hizmetler yapıldı. Bundan sonra Ahmet Çakır Başkanımızın çok daha iyi hizmetler yapacağınıza inanıyoruz ve her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

AKÇADAĞ'DA..

Bu arada Malatya Belediye Başkanı ve AKP’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır,  Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi ve AKP’nin Akçadağ Belediye Başkan adayı Ali Kazgan ile birlikte Akçadağ ilçesi ve ilçeye bağlı belde ile köyleri ziyaret etti.

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren AKP heyeti, Akçadağ İlçesi ve ilçeye bağlı Kozluca Beldesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, 30 Mart 2014’te Malatya’nın büyükşehir olarak seçime gireceğini anımsatarak, büyükşehrin bir ekip işi olduğunu söyledi.

Bir bütün halinde hizmet eden kadroların işin başında olacağını kaydeden Tüfenkçi, “Bu kadroların başı çok önemlidir. Bu kadronun başında Recep Tayyip Erdoğan var. Yerel belediyecilikte marka olmuş, Türkiye’nin değişimine ve dönüşümüne öncülük etmiş, Türkiye’ye adeta çağ atlatmış, bugüne kadar Türkiye Cumhuriyetine her alanda yapılan hizmetleri 10’a katlamış bir liderin altında siyaset yapan kadrolar, bu liderin seçmiş olduğu büyükşehir belediye başkanı, merkez ilçe ve ilçe belediye başkanları çalışmalarına kaldıkları yerden devam edecekler. Başbakan’ın liderliğindeki bu kadroları inşallah iş başına getirdiğimizde hizmeti her alanda göreceğiz. Başbakanımız, bu arkadaşlarımıza sadece bir belediye başkanı olarak görev vermedi. Sizlere hizmetkar, şehrül-emin olarak arkadaşlarımızı görevlendirdi” ifadelerini kullandı.

Muhalefeti sert bir dille eleştiren Tüfenkçi, şunları kaydetti:

“O gün Büyükşehir Yasası’nı getiremeyenler, mecliste konuşurken o tasarıya imza dahi atamayanlar, bugün ‘büyükşehri ben yöneteyim’ diyerek, sizlerin önüne gelmişlerdir. Halbuki biz büyükşehir yasasını çıkardığımızda yavru muhalefet ve ana muhalefet ciddi anlamda bu yasaya karşıydılar. Bu yasanın çıkmaması için Anayasa Mahkemesine gidenlerde onlardı. Kapı kapı dolaşıp, beldelere sandıkları götürüp, sözde referandum yapanlarda bunlardı. Malatya’da televizyonlara çıkıp bozuk plak gibi aynı şeyleri söyleyenlerde bunlardı. Hizmet çalışmakla oluyor. Malatya halkının değerlerini hassasiyetlerini, ihtiyaçlarını bilmeyenler ilçelere ve mahallelere gelip vatandaştan yani sizlerden hangi yüzle oy isteyecek. Ama bugün sizin karşınıza çıkmış diyorlar ki, ‘Biz en iyi yönetiriz.’ Siz daha büyükşehir yasasının ne demek olduğunu anlayamadınız.”

Çakır, Malatya Belediyesi olarak Kozluca’nın sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirterek, tespit edilen sorunları çözüme kavuşturduklarını ifade etti. Birçok ilçe, belde ve köyün sorunlarını çözdüklerini anımsatan Çakır, “Büyükşehirle birlikte yeni bir dönem, yeni bir süreç başlıyor. Bu anlamda büyükşehri iyi anlamak gerekiyor. Büyükşehir Yasası hazırlanırken biz her kademesinde bulunduk. Dolayısıyla şehrimizin şuan ki büyükşehir sınırlarının belirlenmesine kadar ve düzenlemelerdeki bir takım ayrıntılara kadar her aşamada görüşlerimizi belirterek, çalışmaları yakından takip ettik” şeklinde konuştu.

Malatya’da büyük bir değişimi başardıklarını kaydeden Başkan Ahmet Çakır, ayakları yere basan, samimi projeler hazırlayacaklarını belirtti.

Malatya’yı bütünüyle geleceğe taşıma adına çok önemli projelerinin olduğunu kaydeden Çakır, “Malatya’yı bugüne kadarki gelişmişliğinin çok daha ötesine taşıyacağız. İl Özel İdaresi bize bağlanacak bu anlamda bu yapıyı daha güçlü hale getireceğiz. Her bölgeden sorumlu teknik ekiplerimiz olacak. Bu anlamda kırsala daha çok hizmet gidecek” dedi.

AKP heyeti, daha sonra Akçadağ İlçesine bağlı Esenbey, Taşevler ve Taşolar köylerini ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız