SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Topu Başbakana Atıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:29:03
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, karayollarındaki taşeron işçilerin sıkıntılarını dile getirdi. Ağbaba, Başbakan’ın  TÜRK-İŞ ziyaretinde taşeron işçilerle ilgili mutabakata varıldığının söylendiğini ancak mutabakat içeriğinin 10 gündür açıklanmamasını eleştirdi. Ağbaba, “Kadro konusunda Çalışma Bakanı, topu Başbakana atıyor. Binlerce işçi ve ailesini mağdur etmeyi bıraksınlar ”dedi.

AKP, 3 YILDIR YARGI KARARINI UYGULAMIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba taşeron işçilerin sıkıntılarını gündeme getirdi. Karayollarında çalışan 8 bin  taşeron işçisinin  kadroya geçmek için başlattıkları hukuk mücadelesini 3 yıl önce kazandıklarını, işçilerin Yargıtay kararıyla kadro hakkı elde ettiklerini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “3 yıl önce Yargıtay tarafından verilen karar , AKP Hükümeti tarafından hayata geçirilmemiş, mağduriyetler devam etmektedir. Başbakan’ın 25 Mart 2015 tarihinde TÜRK-İŞ ziyaretinde karayollarındaki taşeron işçilerle ilgili mutabakata varıldığı kamuoyuna açıklanmış, ancak ziyaretin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen mutabakatın içeriğiyle ilgili  bir açıklama yapılmaması kamuoyunun tepkisini çekmektedir” dedi.

NEYİN MÜJDESİNİ VERECEKSİN, İŞÇİLER ZATEN KADROYU HAKETMİŞ.

“Anayasanın amir hükümleri ortadayken Yargıtay kararının AKP Hükümeti tarafından 3 yıldır uygulanmamasını eleştiren Ağbaba “Hukukun üstünlüğünü dillerinden düşürmeyenler, hukuku ayaklar altına alıyor. TBMM’nin 23 Mart 2015 tarihli oturumunda taşeron işçilerin kadroya alınmalarıyla ilgili verilen araştırma önergesi AKP Milletvekillerinin oylarıyla reddedilirken,aradan 2 gün geçtikten sonra Başbakan’ın TÜRK-İŞ’te taşeron işçilerle ilgili mutabakata varıldığının açıklaması çelişki değil de nedir? Taşeron işçilerin kadro hayallerini seçim malzemesi olarak kullanmak vicdansızlıktır.Çalışma Bakanı şimdi topu Başbakan’a atıyor.Çıkıp müjde vereceklermiş. 2011’den beri işçiler zaten kadroyu hak etmişler. Neyin müjdesini vereceksiniz?Hem hukuk kararlarını uygulamayacaksınız hem de çıkıp kadro müjdesi vereceksiniz. Bu anlayış ancak AKP Hükümetinden beklenir” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız