SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Torbaya Bu da Eklensin'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, kulüplerin borç batağında olduklarını belirterek, iktidarın TBMM’de görüşülmekte olan torba yasanın içine kulüp borçlarının da eklenmesi için çalışma yapmasını talep etti

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım TBMM bünyesinde kurulan “Sporda Şiddeti Araştırma Komisyonu”na bilgi vermek üzere yarın Türkiye Büyük Millet Meclisine gelecek.

Geçen hafta Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Gözgener, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık’ı dinleyen komisyon yarın da Vakıf başkanı sıfatıyla Aziz Yıldırım’ın görüşlerine başvuracak.

Yıldırım’ın komisyon üyelerine futbol sahalarında şiddetin önlenmesi konusundaki fikirlerini anlatırken, şiddet yasasının bir an önce çıkmasının zorunluluğuna da işaret edecek. Yıldırım Kulüpler Birliği Vakfı olarak hazırladıkları projeleri de vekillere aktaracak.

Aslanoğlu önerdi
Öte yandan komisyonun CHP’li üyesi Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, spor kulüplerinin borç batağında olduklarını belirterek, iktidarın TBMM’de görüşülmekte olan “Torba” yasanın içine kulüp borçlarının da eklenmesi için çalışma yapılmasını talep etti. Aslanoğlu, sadece Süper Lig takımlarının değil, diğer liglerde mücadele eden kulüplerin tamamına yakınının borç ve temlik baskısı yüzünden nefes alacak halleri kalmadığını belirterek, “Gündemdeki torba yasayla vergi başta olmak üzere devlete olan tüm borçların af kapsamına dahil edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde yakında özellikle Anadolu kulüplerine yöneticilik yapacak adam bulunmayacak. Bu durumda kim elini taşın altına koyar ki?” şeklinde konuştu.

Üç büyük kulüp
Komisyona bilgi veren federasyon başkanlarından biri olan Ünal Erol Karayıbık’ın ise salonlarda şiddetle ilgili olarak üç büyük kulüp taraftarının sorumluluğuna dikkat çekerek, “Bizim branşımızda şiddet futbola göre daha az. Ancak yaşanan olaylarda üç büyük kulübün taraftarının etkili olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız