SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Töre Kurbanı mı?..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:14:08
Töre Kurbanı mı?..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde eşi tarafından öldürülen kadının, aynı zamanda amcasının oğlu olan eşiyle töre gerekçesiyle zorla evlendirildiği öne sürüldü. Yaklaşık 4 ay evli kalan kadının, daha sonra babasının evine döndüğü öğrenildi.

Amcasının oğlu M.I. ile zorla evlendirildiği iddia edilen ve 2 gün önce evinde pompalı tüfekle başından vurularak öldürülen Gülay I.'nın (28) annesi ve ablası, törelerinde bir kızı amcasının oğlu istiyorsa onun başkasıyla evlenemeyeceğini ifade etti. 10 yıldır amcasının oğlu tarafından istenen Gülay I.'ın ailesinin de sonunda bunu kabul etmek zorunda kaldığı, amcasının oğluyla evlenmeyi istemeyen Gülay'ın ise amcalarının isteğine boyun eğip evlenmeyi kabul ettiği öne sürüldü. Ancak yaklaşık 4 ay evli kalan Gülay I.'nın baba evine dönünce, kocası tarafından sürekli tehdit edildiği ileri sürüldü. İddiaya göre, dilekçeyle tehdit edildiğini belirterek savcılığa başvuran Gülay'a babası, "Törelerimize aykırıdır, kardeşimden nasıl davacı olurum" dedi ve dilekçeyi geri aldırdı. 

Ailenin iddiasına göre, 4 kişi ile gelen Mikail I.'nın arkadaşları gözcülük yaptı, kendisi de planlı şekilde cinayeti işledi. Olayda Melek I. ve baba Ali I.'ya da iki saçma isabet etti. Gülay I. ise, annesi Firdevs I.'nın kucağında can verdi. Annesi, vurulma anından önce Gülay'ın Mikail I. ile telefonda tartıştığını söyledi.

"KADININ ADI YOK!.."

Öte yandan, Doğanşehir'deki cinayet, bir süredir olaylarla ilgili "detaylı" bilgi verilmeyen Polis Vukuat Raporu'nda şöyle yeraldı:

"06.01.2013 günü Doğanşehir İlçesi Doğu Mahallesinde, şüpheli erkek şahıs, eşi olan maktul bayan şahsı av tüfeği ile ateş ederek yaralamış bayan şahıs kaldırıldığı hastanede EX olmuş olup adli işleme başlanılmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız