SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Töreni Daha Sonra..

A- A+ PAYLAŞ

Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin 1. Etabında inşa çalışmalarına başlandığı bildirildi. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, tesisin 30-40 yıl süreyle bu konudaki ihtiyacını karşılayacak kapasitede olacağını bildirdi.

Konuya ilişkin olarak belediyece yayınlanan bülten şöyle:

"Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin I. Etap yapım çalışmalarına başlandı.
 
Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ve bazı daire müdürleriyle birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şehirlerin en önemli sorunlarından birinin katı atık sorunu olduğunu belirtti. 
 
Malatya’nın yaklaşık 30-40 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek saha tespitini, sahanın devir işlemlerini ve ilk lotunun ihalesini gerçekleştirerek çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Çakır, “Mevcut kullandığımız katı atık sahasının şehir merkezinde kalmasından dolayı hem üniversiteyi hem de yakın yerleşim birimlerine yaydığı kokuyla, oradan çıkan gazlarla ciddi rahatsızlık veriyordu. Dolayısıyla bu sahanın artık kaldırılması gerekiyordu. Bunun için şehrimize yaklaşık 20-30 kilometre mesafede, Kapıkaya bölgemizde 528 dönüm bir alan üzerinde Katı Atık Bertaraf Tesisini kuruyoruz” dedi.
 
Tesisin sadece Malatya merkeze değil 80 kilometre civarındaki bütün belediyelerin de ihtiyacını karşılayacağını belirten Başkan Çakır, “Bu projemizin takibini Malatya Belediyeler Birliği olarak biz yaptık. 5 lot halinde geleceğe dönük yapılacak. İlk etap olan birinci lotun ihalesi yapıldı. Yaklaşık 10 milyon liranın üzerinde bir bedelle burasının ihalesi gerçekleştirildi. Şu anda çalışmalara yoğun bir şekilde başladı. 2012 sonu itibariyle de bitirilmesini planlıyoruz” açıklamasında bulundu. 
 
Başkan Çakır, tesis alanının tahsisi ile ilgili olarak Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile desteklerinden, katkılarından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a teşekkür ettiklerini dile getirerek, “Bu projenin gerçekleşmesinde ve yerin tahsisi konusunda değerli Bakanımız Veysel Eroğlu’nun gerçekten bizlere büyük katkı ve destekleri oldu. İhale sürecinden itibaren de yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın katkıları var. Kendileriyle birlikte yürüteceğimiz bir proje. Şu an itibariyle bunun yapım maliyetine Bakanlıktan da katkı sağlanacak. Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar ile görüşerek buradaki Bakanlık katkısının daha yukarılara çıkarılmasını sağlayacağız. Yüzde 40’lar civarındaki katkının yüzde 70’lere çıkarılmasını Sayın Bakanımızdan isteyeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Birinci etap Katı Atık Bertaraf Tesisi içerisinde yer alacak yapılarla ilgili bilgi veren Başkan Çakır, “Şu an yapımı devam etmekte olan I. Etap bünyesinde; katı atık ve düzenleme depoları, tesis girişi, atık kabul merkezi, idari merkez, tamir atölyeleri, araçların giriş çıkışında tekerleklerinin yıkanacağı yerler, içme suyu, aydınlatma, haberleşme sistemleri bulunuyor. 
 
Yine önemli olan katı atıktaki hem yüzey sularının hem de sızıntı sularının drenajı ve aynı zamanda bunun arıtması da bu birinci lot ihalesi içerisinde yer alıyor” dedi.
 
Başkan Çakır, “Burası katı atık konusunda, düzenli depolama ve bertaraf tesisi olarak Malatya’yı 30-40 yıl rahatlatacaktır. İnşallah 2012 sonu itibariyle de artık hizmete almış olacağız. Ben şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
 
Kurban kesimi yapılarak çalışmalarına başlanan tesisle ilgili olarak ileriki tarihlerde bir tören düzenleneceği kaydedildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız