SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'TÖRE'yi Sahneleyecekler

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği ikinci öğretim son sınıf öğrencileri, ünlü yazar Turgut Özakman`ın `TÖRE ` adlı eserini 23 Aralık 2009 Çarşamba günü Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu’nda saat 19.00’da (halka açık değil – ücretsiz) sahneye koyacaklar. 24 Aralık 2009 Perşembe günü saat 15.00’te İnönü Üniversitesi Mediko Sosyal binasında bulunan Hoca Ahmet Yesevi Salonu`nda (halka açık – ücretsiz) sahneleyecekler.

Oyunun yönetmeni Selen Pekaslan, "Oyunun genel hazırlıkları bir buçuk ay sürdü. Son bir haftada çok yoğun çalıştık. Oyunun dekorunu, kostümlerini, ışık ve müziklerini on bir kişilik ekibimizle üstlendik. Yalnız, bu oyunun kostümü ve aksesuarlarında imkânsızı yaşadık. Bazı hatırlı dostlarımız sayesinde başardık. Mesela yedi tane tüfek ve bir tabancayı bulmak bizi epeyce zorladı. Hazırlık çalışmalarında oldukça uyumluyduk, provalarda çok eğlendik. Ekip olarak güzel bir iş yapmanın ne kadar zevkli olduğunun farkına vardık. Prof. Dr. Songül Taş, Ersin Aycan, Kazım Doğan ve Sultan Kılıç hocalarımız destekleriyle bizi yüreklendirdiler.

Oyunumuz 1900’lü yılların başında Erzurum’un bir köyünde geçiyor. Olaylar kan davasıyla başlıyor; ama oyunun sonunu söylemeyeyim. İzleyicilerimizin merakını sekteye uğratmayayım.

Benimle birlikte oyunda rol alan arkadaşlarım; Ünal Yardak, Derya Çıngıl, Gökhan Öztorun, Esra Çok, Candan Gedik, Pınar Yılmaz, İbrahim Öztürk, Zeynep Yaman, Sema Özerdem, Ayşegül Büyükaslan. Üniversitedeki oyunumuz ücretsiz ve herkese açıktır. Tüm tiyatro severleri, oyunumuzu izlemeye bekleriz.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız