SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Totem"lere Mühür!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, ATG Reklamcılık tarafından işletilen ve "totem" olarak da adlandırılan açık hava reklâm mecrası megalightların kiralama sözleşmesini iptal etti, megalightları ise mühürledi.

Cemal Akın’ın belediye başkanlığı döneminde yıllık kirası toplam 1000 TL’ye ihale edilen şehrin 15 farklı noktasındaki çift yönlü megalightlar için ATG şirketi ile Cemal Akın yönetimi arasında yap-işlet-devret yöntemi ile 10 yıllık sözleşme imzalanmıştı.

Ahmet Çakır’ın belediye başkanlığına seçilmesinden sonra ATG Reklamcılık ile belediye yönetimi arasında çeşitli nedenlerle sorunlar yaşanmıştı. Geçtiğimiz yıl belediye tarafından yapılan saat kulesinin şirkete ait megalight tarafından engellenmesi üzerine belediye yönetimi reklam şirketine megalightın kaldırılması yönünde uyarıda bulunmuş, ancak şirket bu talebi reddetmişti.

Belediye yönetimi ile ATG Reklamcılık arasındaki gerilimli bu süreçte son olarak Malatya Belediyesi, şirketin Cemal Akın yönetimi döneminde yaptığı 10 yıllık sözleşmeyi, sözleşme süresinin dolmasına 4 yıl kala sözleşme şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle iptal etti. Sözleşmenin iptal kararından sonra ise şehrin 15 ayrı noktasındaki 15 megalighta mühür vurularak işletmesi resmen engellendi.

ATG Reklamcılık’ın belediyenin bu tasarrufunun iptali için Malatya İdare Mahkemesi’ne başvurduğu öğrenildi. Malatya Belediyesi’nin ise megalightlar için yeni ihale açacağı belirtiliyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız