SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM Döner Sermayesi Dolandırılmış mı?

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde geçici işci çalıştıran firmanın muhasebe kayıtlarının incelenmesiyle, üniversite döner sermayesinin dolandırıldığı görüşüne varıldığı ve "Kamu Kurumunu Dolandırmak" suçlamasıyla adliyeye verilen şirket muhasebecisinin, "tutuksuz yargılanmak" üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

Yapılan operasyonla ilgili olarak jandarmadan verilen bilgi özetle şöyle:

"25.04.2006 tarihinde İnönü Üniversitesi T.Özal Tıp Merkezinde geçici işçi çalıştırmakta olan ..Ltd.Şti.nin 2005 yılının tamamı ile 2006 yılının Ocak Şubat ve Mart 2006 aylarına ait aylık puantaj cetveli maaş bordrosu maaş bildirim listeleri ile ziraat bankasından alınan maaş bordroları ile Malatya SSK İl Müdürlüğünden alınan 99 işçiye ait iş göremezlik belgeleri ve hastalık ödeme fişleri karşılaştırılmış,79 işçiye ait iş göremezlik belgeleri firma muhasebecisi Y Ü (26 yaşlarında) tarafından puantaj cetveline işlenmeyerek yatarak tedavi gören ve istiratli olan işçiler çalışmadığı halde çalıştı gösterilerek maaş bordrolarında işçiler adına tam maaş tahakkuk ettirildiği, Turgut Özal Tıp Merkezi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünden buna göre istihkak (ücret) alındığı ancak işçilerin banka hesaplarına bordroda gösterilen miktarlar aktarılmayıp aradaki farkın firmada kaldığı,bazı işçilere yatarak tedavi gördüğü günlerde çalışmadığı halde çalıştı gösterilerek işçiye haksız ödeme yapıldığı,bu işlemler sonucu bilirkişi raporuna göre işçilere ödendi gösterilip ödenmeyen ve firmada kalan miktarın 10.852,52 Ytl.olduğu işçilere ödenen haksız ödemenin 4.823,51 ytl.olduğu,çalıştı gösterilen işçilerin vergi kesintisi ve SSK primleri için firma tarafından kurumdan istihkak alınmak suretiyle T.Özal tıp merkezi döner sermaye işletme müdürlüğünün toplam 21.703,20 ytl. Zarara uğratıldığı tespit edilmiştir. ..ltd.şti. kurum zararının 13.722,54 ytl.sini İnönü üniversitesi döner sermaye saymanlığına yatırdığına dair c.savcılığına vezne alındısı ibraz edilmiş olup, Soruşturma sırasında 80 işçinin ifadesi alınmıştır. Şüpheli ..Ltd.Şti. Muhasebecisi Y.Ü sevk edildiği Malatya 2.nci Sulh Ceza Mahkemesince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız