SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''TÖTM Dünyanın 7. Referans Merkezi''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Turgut Özal Tıp Merkezi'ne cerrahi müdahaleyi ortadan kaldıran 64 kesitli bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazı alındı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Radyoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Muammer Karakaş, yeni teknoloji sayesinde kalp ve damar hastalıklarının tanısında kesin, kısa, pratik ve daha güvenli sonuçlar elde edilmesini sağlayan 64 kesitli BT cihazının üniversitenin bilimsel araştırmalar projesi kapsamında 1 milyon 325 bin dolara satın alındığını söyledi.

Doç. Dr. Karakaş, "Bu cihaz, günde 300 tane hastaya kadar hizmet verebiliyor. En önemli özelliği, organ nakli gibi hastalara sanal cerrahi yapabilmesidir. Aynı zamanda kalp hastalıkları ve tümörler gibi hastalıkları çok erken teşhis edebilmesidir. Cihazın şu anda son kontrolleri yapılıyor. İstanbul'da aynı cihazlar bizim cihazımıza göre çok daha zayıflar. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kullanılacak olan cihazdan Türkiye'de sadece 4 üniversite hastanesinde var. Bizim sahip olduğumuz bu cihaz Türkiye'deki en gelişmiş cihazdır. Bu cihazın yapay zekası var. Hastalıkları kendisi otomatik olarak teşhis edebiliyor. Bu Türkiye'de ilk defa oluyor. Bu cihazdan dünyada 600 tane var. Bunlardan 6 tanesi referans merkezidir. Turgut Özal Tıp Merkezi dünyadaki 7. referans merkezi olacak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız