SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM Kundakçısı Tutuklandı

0
Güncellendi - 2019-05-14 05:17:46
TÖTM Kundakçısı Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahisi Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selami Çağatay Önal’ın odasında başlayan ve diğer hekim odalarına da zarar veren olayın kundaklama olduğunun saptanmasının ardından, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Uğur K. adlı hasta yakını gözaltına alındı ve gönderildiği mahkemece tutuklandı.

Cumayı Cumartesiye bağlayan gece yarısından sonra 01.30 sıralarında Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahisi Kliniğinden dumanların çıkması ile durum hemen itfaiye ekiplerine haber verildi. Hastanedeki nöbetçi ekipler yangına ilk müdahaleyi yaparken, Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de kısa sürede yangına müdahale ederek yangını kontrol altına aldı.

Yangında dumandan etkilenme ihtimali olan bölgelerde gerekli tedbirler alınırken, yangına müdahale eden bir hastane personeli dumandan kısmen etkilendi. Yangın yerine yakın olan ve dumanlardan etkilediği Kadın Doğum ve Radyasyon Onkoloji servislerindeki 5 hastanın başka servislere nakledildiği olayın ardından geniş çaplı inceleme başlatan polis ekipleri, güvenlik kameralarından yangının kundaklanma sonucu çıktığını belirledi. Beyin Cerrahisi Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selami Çağatay Önal’ın odasına yönelik kundaklama olayını gerçekleştiren Uğur K. adlı hasta yakını polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahisi Kliniğinde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Çağatay Önal'ın odasının cuma günü bir hasta yakını tarafından kundaklandığını belirtti.

Yangının hastanedeki görevliler ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldüğünü bildiren Kızılay, "Dumandan etkilenme ihtimali olan bölgelerde gerekli tedbirler alınmıştır. Yangına müdahale eden bir personelimiz dumandan kısmen etkilenmiş acil servisimizde kısa süreli tedaviyle düzelmiştir. Yangın, poliklinik ve öğretim üyesi odalarının olduğu bölgede gece yarısını geçen zamanda olması nedeniyle hastanemizin işleyişini etkilememiştir. Duman tahliyesi sonrası 9 öğretim üyemizin koridoru dışında kalan alanlar 2 saat sonra kullanıma açılmıştır. Olayda hocamızın odası kullanılamaz duruma gelmiştir. Diğer hocalarımızın odaları hafif etkilenmiş, 9 hocamızın odası geçici olarak taşınmıştır. Hasar tespitinin arkasından tadilat başlamıştır." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ahmet Kızılay, güvenlik kamerası görüntülerinin eş zamanlı incelenerek emniyet görevlileriyle paylaşıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Olayın faili tespit edilmiş ve suç duyurusunda bulunulmuştur. Fail, ertesi gün gözaltına alınmıştır. Hadiseyi yakından takip ediyoruz. Hastalarına gecesini gündüzünü veren, fedakarca çalışan değerli hocamız Prof. Dr. Çağatay Önal'a geçmiş olsun diyorum. Yaşanılan bu olay şiddetin ötesinde bir durum olup, hepimizin üzerinde düşünmesini ve sağlıkta şiddetin önlenmesine çare aranmasını elzem kılmaktadır. Yangın anından itibaren bizzat sahada takip ettiğim bu elim olayın ucuz atlatılmasından dolayı başhekimimiz ve tüm çalışma arkadaşlarıma, Malatya itfaiyesi ve emniyet görevlilerine teşekkür ediyorum."

Bu arada, olayın duyulmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Rektör Kızılay’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

TUTUKLANDI..

Olaydan önce, hasta yakını nedeniyle doktorları tehdit ettiği de saptanan Uğur K. adlı şüphelinin, Pazar günü gönderildiği mahkemece 'Kamu Malına Zarar Vermek' suçundan tutuklandığı öğrenildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • MALATYALI ROJDA (4 yıl önce)
    Malatya Kadın Doğum da 24 saat yan merdivenlerin kapısı açık duruyor, tek bir güvenlik bile yok.İsteyen istediği saat elini kolunu sallayarak girebiliyor. Bebekler ve annelerin canı Allaha emanet.Kim buranın yetkilisi Allah aşkına nasıl bir şeydir bu ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (4 yıl önce)
    Kamu personeli işte bu tür psikolojisi manyak tiplerle uğraşıyor. Çünkü kendisi vatandaş, kamu çalışanı vatandaş değil, hatta insan bile değil! Bu cesareti nereden alıyorlar. Çünkü isimsiz imzasız şikayetler her zaman geçerli. Kamu personeli töhmet altında. Bir siyasi partiye bir telefon ettirdi mi adam valinin üstüne bile çıkabiliyor. Telefonu açarak kamu görevlisine ağzına gelen küfrü edebiliyor, memurun sesi çıkmıyor; çünkü ekmek parası kazanmak zorunda. Bu durum devlet vatandaş ilişkilerinden, yaklaşım tarzından kaynaklanıyor. İşte son zamanlarda bozulan bu. Devletin ceza-i müeyyide dışında acilen bu yıkılan dengeye çözüm bulması gerekiyor. Bir de sağlık veya diğer bir kuruma saldırıda bulunana, ömür boyu o kurumdan faydalanmama cezası verilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mikail (4 yıl önce)
    Kamu malına zarar vermek ne kadar komik bir gerekçe hastanedeki o kadar kişinin hayatını tehlikeye attığı için ömür boyu hapis vermeleri lazım nedir kamu malına zarar vermek şaka gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hukuk Prf. konustu
    0
    0
    Yanıtla
  • Genelden yerele (4 yıl önce)
    Hürriyet te şahsın açık ismi yazılı bakıp sizde yazabilirsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Fehmi (4 yıl önce)
    Kısa sürede söndürülmesi büyük bir faciayı önlemiş. Hasta yakını neden yapmış ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (4 yıl önce)
    TÖTM'de odalar kilitli değilimi bu hasta yakını bir odaya nasıl girer ve nasıl bu işi yapar? Güvenlikler o sırada ne yapıyormuş. Kesinlikle görevi ihmal var. neden acil kod zili çalmamış. başhekim neredeymiş? Sorgulanmalı. REKTÖRÜ GÖREVE DAVET EDİYORUZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • güvenliği sorgulamanızı anlarımda başhekim neredeydi demek ne demek?24 saat görevde olmak gibi bir kural varda bizimmi haberimiz yok.gecenin 1:30unda başhekim hastanedemi kalmalıydı sizce??
    0
    0
    Yanıtla
  • turbo (4 yıl önce)
    savaşta bile hastane kutsaldır kimse dokunmaz ama bu nasıl bi zihniyet ateşe vermiş hastaneyi
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (4 yıl önce)
    Olay kesinlikle vahimdir ve kınıyorum ne olursa olsun fakat bu olayın olmasına doğmasına sebep olan konu nedir bunu neden paylaşıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Terörist denikleri bu olsa gerek en ağır cezayı almalı ve tüm masrafları bu canavarın varsa mal varlığına el konularak ödetilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Aslında bu kişiyi ömür boyu sağlık sektöründen men edeceksin aslında butür eylemleri yapan hastanelerde sağa soşa saldıran diğer kişilerin hayatını tehlikeye sokan kişileee cüyük ceza vermek lazım beli devletten alacağı sağlık hizmetlerinden men etmek lazım özel hastanelerde bu eylemi neden yapmaya cesaret etmiyorlar bir düşünmek lazım bu tür insanlara çok fazla geliyor bu hizmer
    0
    0
    Yanıtla
  • SenarisT (4 yıl önce)
    Vicdansız nankör ya oradakilerin birinin canına zarar gelseydi ? Adam doktor, dirsek çürütmüş saç dökmüş ömür vermiş. Sen gel yakmaya çalış hemde diri diri!
    0
    0
    Yanıtla
  • Diri diri yanan ne :)))
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (4 yıl önce)
    Bu kadar hastanın canı kamu malımı?derhal düzeltilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)osman isimli kullanıcı yorumuna
    Emredersiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • sağlıkçı (4 yıl önce)
    Kamu malına zarar vermekmi?yoksa katliam girişimimi???şiddet sağlıkçıya olunca nerdeyse göbek atılacak
    0
    0
    Yanıtla