SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''TÖTM, Malatya'nın İnci Kolyesidir''

A- A+ PAYLAŞ

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Doç.Dr. Mehmet Mutlu Meydanlı’nın görev süresinin sona ermesiyle geçtiğimiz ay içerisinde başhekimlik görevine getirilen Doç.Dr. Murat Cem Miman, hastanenin yeni yönetim kadrosuyla birlikte kamuoyuyla tanışma toplantısı düzenleyerek hedeflerini anlattı.

"MALATYA'NIN İNCİ KOLYESİ.."
Başhekim yardımcıları Doç.Dr. Cengiz Yağmur, Doç.Dr.Ahmet Sığırcı ve Doç.Dr. Mehmet Tekerekoğlu’nun bulunduğu basın toplantısında Başhekim Doç.Dr. Miman; “Turgut Özal Tıp Merkezi Malatya’nın inci kolyesidir. Malatya için yarattığı ekonomik değerlerle, kayısı ile beraber kentimizin inci kolyesidir. İçindeki ameliyathanelerle, yoğun bakım üniteleriyle ve diğer birimleri ise bu kolyenin taneleridir.

Bizim yönetim olarak görevimiz inci kolyelerini bir arada tutmak ve yeni birimler ekleyerek daha iyi hizmet vermektir” dedi.

HEDEFLER..
Başhekim Miman, yeni birimler oluşturmak için çalışmalara başladıklarını da belirterek, “İlk etapta var olan birimlere Uyku ünitesi, Endoskopi Ünitesi ve Yanık ünitesini eklemek için çalışmalara başladık. En kısa sürede bu birimleri de hizmete açarak inci kolyenin değerini daha da artıracağız” diye ekledi.

SORULAR VE YANITLAR..
Doç.Dr. Miman, basın mensuplarının "Hastanenin sorunları" konusundaki sorularına, "Sorunlarımızın en başında ödeneksizlik geliyor. Bilindiği gibi devlet ödenekleri kesildi. Sadece döner sermayeden elde edilen kazançlarla en iyi hizmetimizi vermeye çalışıyoruz. Buradan elde edilen gelirler hastanenin gelişmesinde kullanılıyor. Yani hizmete dönüştürülüyor. Devleti arkamızda görmek istiyoruz. Ama şu ortamda bu mümkün değil. Olumlu gelişmelerden bahsediliyor ama şu anda devletin tek kuruşluk desteği yok” yanıtını verdi.

Başhekim, su kaynaklı bir salgın olup olmadığı yolundaki soruyu da, “Salgın hastalıklar konusunda hastanemiz bünyesinde bir komite çalışıyor. Bu komitenin derlediği raporları İl Hıfzısıhha aracılığıyla kamuoyuna duyuruluyor. Şu an bir salgın hastalıktan söz etmek mümkün değil. Ama 4 günde 1000 tane hasta aynı hastalıktan dolayı hastanelere başvuruyorsa veya günde 30-40 hasta aynı şikayette bulunuyorsa salgın hastalık söz konusu olabilir. Konu ile ilgili birimlerimizin tuttuğu raporlar İl Hıfzısıhha kuruluna gönderiliyor.”diye yanıtladı.

Personel konusunda sıkıntıları olup olmadığı sorusuna ise Miman şu yanıtı verdi:

“Şu anda en büyük sıkıntımız hemşire yetersizliği. Bu sıkıntı ciddi boyuttadır. Bu sorunumuzun biran önce çözülmesi gerekir. Kadrolu hemşiremiz ile diğer hemşireler arasında büyük bir dengesizlik var bu da önemli sıkıntılara neden oluyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız