SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM Önünde Eylem

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şubesi tarafından, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin önünde eylem yapıldı.

Sendika üyeleri ve KESK yöneticilerinin de katıldığı eylemde konuşan SES Şube Başkanı Hasan Kaldık, yataklı tedavi kurumlarında görev yapan personelden yemek katkı payı alınmayacağına yönelik karara karşın, halen kurumlarda yemek katkı payının alınmaya devam edildiğini belirtti. Kaldık, Yiyecek Yardımı Yönetmenliği'nde yapılacak değişikliğinde yaşanan gecikmenin sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini iddia etti. Kaldık, "Yapılan düzenleme ile sözleşmeli personele de döner sermaye ödemesi kanunlaştı. Ancak üniversite yönetimi özerk olması nedeni ile yasada yapılan iyileştirmeyi çalışanlarına yansıtmamaktadır. Bunlardan biri maalesef İnönü üniversitesi yönetimidir. Turgut Özal Tıp Merkezi başhekimi ile yaptığımız görüşmede ilk etapta çalışanlara yüzde 25, asistanlara yüzde 35 oranında iyileştirme yapılacağı dile getirilmiştir" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi başhekimliğince eylemden sonra yapılan yazılı açıklamada ise, "Mart ayı itibariyle döner sermaye katkı payının arttırılması hususu Üniversite Yönetim Kurulu'na sunmuş ve yönetim kurulu tarafından onaylanmıştır. Ayrıca, Maliye Bakanlığının Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 11 Mart 2008 tarihli Yataklı Tedavi Kurumları'nda görev yapan devlet memurlarının yemek maliyetine katkısı gereği yemek bedelleri ücretlendirilmiştir. Ancak bedeli alınan hastane çalışanlarının bu mağduriyeti en kısa zamanda giderilecek olup, asgari ücretli çalışan hastane personellerinden de yemek bedeli alınmamaktadır. Yönetim kurulunun onayından sonra uygulanacak olan bu gelişmenin personelimiz tarafından da bilinmesine rağmen bir grubun bağlı bulunduğu bir sendikanın bu karardan önce basın açıklaması yapması düşündürücüdür" ifadeleri kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız