SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'TÖTM Referans Merkezi..'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne, ani rahatsızlığı sonucu gece yakınları tarafından kaldırılan ve aort damarında yırtılma olduğu saptanan hasta, burada Doç.Dr. Nevzat Erdil (ayakta, soldan 3.) başkanlığındaki Kalp Damar Cerrahisi ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu yeniden yaşama döndürüldü.

AORT DAMARI YIRTILDI..
68 yaşındaki Mustafa Danış, gece şiddetli göğüs ve sırt ağrısı yaşaması üzerine, yakınları tarafından İnönü Üniversitesi’ne bağlı Turgut Özal Tıp Merkezi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Acil serviste yapılan tetkiklerde Danış’a , aort damarı yırtılması yani “Aort Diseksiyonu” teşhisi konuldu. Hastanın hayati tehlikesinin çok yüksek olması nedeniye , acil servis görevlileri tarafından hemen Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Nevzat Erdil’e bilgi verildi. Gece kısa sürede toplanan Doç.Dr. Erdil başkanlığındaki ameliyat ekibi Mustafa Danış’ı ameliyata alarak gerekli müdahaleyi yaptı. Ameliyattan sonra yoğun bakım servisinde tedavisi süren Danış, yaklaşık 1 hafta sonra “şifa ile” taburcu edildi.

ÖLÜM RİSKİ ÇOK YÜKSEKTİ..
Aort diseksiyonu olan hastalar için geçen sürenin çok önemli olduğunu belirten Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Nevzat Erdil, “ Hasta, şiddetli göğüs ve sırt ağrısıyla acil servise geldi. Yapılan tetkikler sonucu Aort Diseksiyonu teşhisi konuldu. Gece ekibe bilgi verildi. Kısa sürede toplanan ekip, yaklaşık 4 saat süren başarılı bir ameliyatla hastayı sağlığına kavuşturdu.”dedi.

Aort diseksiyonunun, kontrolsüz yüksek tansiyon ve sigara kullanma başta olmak üzere bir çok nedenden kaynaklandığını ifade eden Doç.Dr. Erdil, şöyle devam etti:

”Aort Diseksiyonu’nun en önemli belirtisi şiddetli göğüs ve sırt ağrısıdır. Hasta kısa sürede ameliyata alınmasaydı ölüm riski çok yüksekti. Erken müdahale olmasa, ölüm riskinin yanında organların zarar görme riski de vardır. Ameliyat sırasında vücudu soğutuldu ve damarın yırtılan kısmına müdahale edildi. Başarılı geçen ameliyattan sonra yoğun bakıma alınan hasta 1 hafta sonra servise çıkarıldı. Şu anda sağlık durumu iyi. ”

TÖTM REFERANS MERKEZİ..
Turgut Özal Tıp Merkezi’nin, Kalp ve Damar cerrahisinde Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu belirten Doç. Dr. Erdil; “Hastanemize bölgede bulunan illerden de çok sayıda hasta geliyor. Merkezimiz ve personelimiz bu konuda çok başarılı. Önemli konulardan biri de ameliyat ekibinin çok kısa bir sürede toplanması. Boşa geçen her saat hastanın hayatını kaybetmesine veya organlarının zarar görmesine neden olabilir. Teşhis konulduktan sonra, hastaların durumlarına da bağlı olarak 1 saatten daha kısa sürede ameliyata başlayabiliyoruz. Biz Turgut Özal Tıp Merkezi olarak Türkiye’de iyi durumdayız ve referans merkezlerinden biriyiz”diye konuştu..

Geçirdiği ameliyattan sonra sağlığına kavuşan Mustafa Danış ise ; “ Çok ciddi bir tehlike atlattım. Başta, Doç. Dr. Nevzat Erdil olmak üzere tüm ameliyat ekibine ve hastane personeline çok teşekkür ediyorum. Böyle bir merkezin ve ekibin Malatya’da olması hem Malatya hem de bu bölgede bulunan illerdeki hastalar için büyük bir avantaj. Eskiden olsa batıdaki büyük illere yönlendirilirdik. Ancak böylece müdahale yapılabilirdi, tabi o da yetişebilirsek.“ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız