SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM Stop, Devlette Sorun Yok

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:23:38
TÖTM Stop, Devlette Sorun Yok
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yaşanan elektrik kesintisi hayatı olumsuz etkiledi. Türkiye'nin bir çok şehrinde de kesinti nedeniyle vatandaşlar zor durumda kaldı. Kesintinin nedeninin Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin (TEİAŞ) sisteminde yaşanan sorundan kaynaklandığı öğrenildi.

TÖTM PERİŞAN OLDU..

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde de (TÖTM) elektriklerin kesik olduğu ve jenaratörlerin devreye girmemesi nedeniyle, yaklaşık 45 dakika süreyle büyük sıkıntı yaşandığı bildiriliyor.. Hastanede elektrik kesintisi ve birkaç saniye içerisinde devreye girmesi gereken jeneratörlerin devreye girmemesi nedeniyle ameliyathanelerde bulunan hastaların yanı sıra özellikle yoğun bakım ünitesinde yatan hastaların hayati tehlike ile karşı karşıya kaldıkları belirtildi.Ayrıca hastanenin asansörlerinde de kalanların olduğu ve çabalar sonucu çıkarıldıkları bilgisine de ulaşıldı. Kesinti nedeni ile hastanenin hidrofor sisteminin de çalışmadığı ve tuvaletlerinde kullanılamadığı öğrenildi. 

Geçtiğimiz haftalarda da il genelinde yaşanan kesinti dolayısıyla yine TÖTM karanlığa bürünmüştü. İşlemlerin durmasına neden olan kesinti ile ilgili çıkan haberlere rağmen, yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmamıştı.Benzer sıkıntıların diğer sağlık kuruluşlarında da yaşandığı öğrenildi. 

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde saat 12.20 itibari ile elektriklerin kısa süre içerisinde gelmeyeceği gerekçe gösterilerek, bazı hastaların tahliyelerine başlandığı belirtiliyor. 

Elektrik kesintisinin başladığı andan itibaren, daha önce saniyeler içerisinde devreye giren  jenaratörlerin yaklaşık 40 dakika civarında devreye sokulamadığı, bazı birimlerde cihazlara bağlı olan hastalar için elle müdahaleler yapıldığı iddialar arasında. 

Bu arada, Başhekim Yrd.Doç.Dr. Mehmet Aslan tarafından yapılan yazılı açıklamada, 10.40'taki elektrik kesintisinin merkezi de etkilediği, ancak yedek sistemlerin devreye girmesiyle hayati önemi olan ameliyathane, yoğun bakım gibi ünitelerde herhangi bir sorun yaşanmadığı ifade edildi.

DEVLET HASTANESİ'NDE SORUN YOK..

Diğer yandan, daha önce TÖTM'deki benzer sorunun yaşandığı Yeni Devlet Hastanesi'nde, bu son elektrik kesintileri sırasında, jeneratörlerin saniyeler içerisinde devreye girmesiyle herhangi bir sorun yaşanmadığı bildirildi.

Yurt çapında etkili olan elektrik kesintisi sırasında, Devlet Hastanesi'ndeki teşhis ve tedaviye ilişkin tüm hizmetlerin sorunsuz olarak gerçekleştirildiği öğrenildi.

Fotoğraf : Turgut Özal Tıp Merkezi karanlıkta.. (Eralp YALVAÇ)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız