SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM- Sudan Protokolu

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde bir süre önce Sudanlı bir inşat mühendisine kardeşinden alınan karaciğer naklinin başarılı bir şekilde nakledilmesinin ardından bu ülkeden başta karaciğer olmak üzere diğer branşlarda da hasta akışının sağlanmasına yönelik olarak protokol imzalandı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen protokole Üniversite adına Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu ile Sudan büyükelçiliğinin yetkilendirdiği Sudan'dan Almugsad Investment Co Ltd firması adına Büyükelçilik görevlisi Ahmet Aliou arasında imzalandı.

İmza töreninde İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Karaciğer Nakli Ekip Başkanlarından Prof.Dr. Sezai Yılmaz, Karaciğer Nakli Ekip Başkanlarından Prof.Dr. Vedat Kırımlıoğlu ile Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç.Dr. Murat Cem Miman'da bulundu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, imza törenindeki konuşmasında, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 19'u kadavradan, 15'i de canlıdan olmak üzere 34 karaciğer naklinin gerçekleştirildiğini , merkezlerinde rutin olarak haftada 1 veya 2 canlı vericili karaciğer naklinin yapıldığını belirterek, "Başta Güneydoğu bölgesi olmak üzere ülkemizin her noktasından karaciğer nakline gereksinim duyan hastalar artan sıklıkla hastahanemize başvurmaktadırlar. 2008 yılında ülkemizde en faza karaciğer nakli yapan merkez olma hedefimize emin adımlarla ilerlediğimizden hiç kimsenin kuşkusunun olmaması gerekir" dedi.

Rektör Hilmioğlu açıklamasında başta canlıdan canlıya karaciğer nakli olmak üzere birçok hastalık alanında Sudan'daki bir firmadan gelen talep doğrultusunda Sudan'lı hastaların Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavisi konusunda bir anlaşma yaptık. Sudan'dan hasta transferi amacıyla ilimize uçak seferleri düzenlenmesi de planlanmaktadır. Bu tarz anlaşmaların kısa süre sonra birçok bölge ülkesiyle de yapılacağı kaçınılmazdır." dedi.

Hilmioğlu, merkezlerinde yılda 300 bin hastaya poliklinik hizmete verildiğini, bunun yüzde 25'inin il dışından gelenler olduğunu da belirterek, Sudan ile yapılan anlaşma kapsamında bu ülkeden kapasitesi 15 kişilik olan uçaklarla haftada 1 veya 2 seferin yapılmasının düşünüldüğünü de belirtti.

Sudan temsilcisi Ahmet Aliou da kısa konuşmasında bu günün tarihi bir gün olduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız