SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'de 3 Günlük Eğitim

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Kadın Doğum, Yenidoğan, Prematüre ve Acil Servis’ten 25 personelin katılımı ile "Yenidoğan Canlandırma" eğitimi başlatıldı.

Konuya ilişkin olarak üniversiteden yapılan açıklama şöyle:

"Sağlık Bakanlığı AÇSAP Genel Müdürlüğü’nce ülkemizde Yeni Doğan Ölümlerinin Azaltılması, Yeni Doğana Optimal Yaklaşım ve Etkin Resüsitasyon Sağlanması amacıyla yürütülen “Neonatal Resüsitasyon Programı (NRP)” ilimizde de yürütülmektedir. Birincisi Mayıs ayında düzenlenen eğitimin ikincisi; Turgut Özal Tıp Merkezi’nde görevli Yenidoğan Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Karadağ, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü AÇSAP Şube Müdürü ve Kurs Sorumlusu Dr. Selma Aydın Felek ve İl Eğitimcilerinin katılımıyla 26-27-28 Ekim tarihleri arasında, T.Ö.T.Merkezi Kadın Doğum, Yenidoğan, Prematüre ve Acil Servis’ten 25 personelin katılımı ile gerçekleştirilecektir.

Tüm dünyada yılda 4 milyon yenidoğan ölmektedir. Bunların %19’ u doğum sonrası oksijensiz kalmaya bağlı olarak kaybedilmektedir. Bir başka deyişle uygun yaklaşımla dünyada her yıl bir milyon yenidoğan kurtulabilecektir. Doğum sonrası oksijensiz kalma, temel bir yenidoğan sorunu olmayı sürdürmekte ve özel bir yenidoğan deneyimi olmayan kurumlarda sık sık doğum sonrası yenidoğan canlandırma gereksinimi olmaktadır.

Ülkemizde yenidoğanlara yönelik yürütülen NRP ve diğer çalışmalar sonucunda bebek ölüm hızı binde 29’ a, yenidoğan ölüm hızı 16,8’e, erken dönem yenidoğan ölüm hızı da 12,4’ e düşmüştür.

Turgut Özal Tıp Merkezinde yapılan bu kurs sayesinde eğitilecek olan personeller, İlimizde ve Ülkemizde yenidoğan ölüm oranlarını azaltmaya katkıda bulunacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız