SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'de Böbrek Nakli

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, dünyada marka olduğu karaciğer nakillerinin ardından böbrek nakillerine de başlayarak, bu konuda da saygın bir merkez olmayı hedefliyor.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde böbrek nakilleri yapılmaya başlandı. İlk böbrek nakilleri 2 kız çocuğuna yakınlarından alınan böbreklerle yapıldı. Mert Tapar adlı erkek çocuğuna anneannesi, 22 yaşındaki Eda Yalagül'e ise annesi böbreğini verdi. Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, "Turgut Tıp Merkezi olarak her zaman ilklere imza atan bir üniversite hastanesiyiz. Şimdiye kadar karaciğer naklinde çok güzel çalışmalara imza atmıştık. Keza kornea naklinde güzel işler yapıyoruz. Buranın organ nakli merkezi olmasını istiyoruz. Burasının börek ve kemik iliği nakil merkezi olacağını da söyledik. İyi bir ekip çalışmasıyla 2 çocuğumuza böbrek nakli yapıldı. Alt yapısı ile karaciğer nakillerini de zorlayacak. Bundan sonraki hedefimiz yakın zamanda kalp nakli olacaktır. Böbrek naklini gerçekleştiren ekibimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen de "Bizim varlık sebebimiz insanlara kaliteli sağlık hizmet vermektir. Biz 3. basamak sağlık kurumuyuz. Dolayısıyla biz zor işlere talibiz. Ekibimiz zor işleri göğüsleyecek bir ekip. Sağ olsunlar bugün bir meyvesini daha verdiler ve 2 tane böbrek naklini gerçekleştirdiler. Yeni başarılı işler birbirini takip edecektir" ifadelerini kaydetti.

Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz ise "Karaciğer naklinde geldiği noktayı biliyorsunuz. Artık dünyada bir marka oldu. Yurt dışından gelen insanlar Malatya'nın karaciğer naklinde bir marka olduğunu her yerde söylüyorlar. Organ naklimizde eksikliğimiz vardı. Bunlardan birisi de böbrek nakliydi. Bu konuda arkadaşlarımız eğitim aldı ve aylardır hazırlanıyorlardı. 2 tane böbrek naklini yaptılar. Bu hızın artarak devam edeceğini bekliyorum. Başarılar diliyorum" diye konuştu.

"AVRUPA'DA VE DÜNYADA ÇOK SAYGIN BİR MERKEZ OLACAĞIZ"
Böbrek naklinin diyaliz hastalarına daha kaliteli bir yaşam sunduğunu belirten böbrek nakli ekibinden Nefroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hülya Taşkapan, "Hastalarımızın yaşam sürelerini uzatmak, onlara daha kaliteli bir yaşam sunabilmek için ekibimizle birlikte böbrek nakli üzerinde çalışmalarımız oldu. Üniversitemizde böbrek naklini gerçekleştirdik. Şu anda böbrek nakli başlattık. Çok heyecanlıyız. Arkası gelecek" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Turgut Piskin de "Geldiğimiz nokta bizi çok sevindirdi ve mutlu olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok önemli katkılar sundular bize. Hem Türkiye'de hem de yurt dışında böbrek naklinde çalıştık. Biz büyük bir ekibiz. Çeşitli ana bilim dalında çok değerli öğretim üyelerinin görev aldığı bir ekibimiz var. Böbrek naklini yaptığımız çocuklarımızdan birisi 4.5 yaşında. Türkiye'de bu yaş grubunda böbrek nakli yapılan nadir nakillerinden birisini yaptık.Gerçekten çok büyük bir uğraşı ile bu noktaya geldik. Önümüz de büyük bir model olarak karaciğer nakli modeli var. Böbrek naklinde de birkaç yıl sonra Avrupa'da ve dünyada çok saygın ve tanınan bir merkez olacağız" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız