SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'de Deri Nakli

A- A+ PAYLAŞ

Mardin’in Nusaybin İlçesindeki evlerinin önündeki ocaktaki ateşe düşerek vücudunun yüzde 85’i ağır şekilde yanan ve yaklaşık bir ay önce helikopterle Turgut Özal Tıp Merkez’ine kaldırılan 4 yaşındaki Zekiye Biçer’e Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve Çocuk Yanık Ünitesi sorumlusu Prof Dr Mehmet Demircan ve ekibi tarafından annesinden alınan deri nakledildi.

Turgut Özal Tıp Merkez’ine kaldırıldıktan sonra, hayati tehlikesi bulunan ve Prof. Dr. Mehmet Demircan tarafından önce tedavi edilen 4 yaşındaki Zeynep Biçer, hayati tehlikeyi atlattıktan sonra ameliyata alındı.

Annesinden alınan deri, vücudunun yüzde 85’i ağır yanık olan Zeynep’e nakledildi.

Deri naklini yapan Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Yanık Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Demircan, bundan sonraki aşamada küçük kızın çok az olan kendi derisinden laboratuar ortamında deri üretilerek tedavisinin tamamlanacağını belirtti. Prof. Dr. Demircan, hastanın ve annesinin ameliyat sonrası durumlarının iyi olduğunu ve annenin deri alınan bölgelerinin 2 hafta sonra tamamen eski haline dönmesini beklediklerini söyledi.

4 yaşındaki çocuğun annesi Cemile Biçer, çocuğunun evin yanında oynarken ocağa düşmesi sonucu yaralandığını ve ağır yaralı olarak Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldığını belirterek, burada her türlü desteğin sağlanarak ve başarılı bir tedavi gerçekleştirildiğini söyledi. Anne Cemile Biçer, başta Prof.Dr. Mehmet Demircan olmak üzere Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve Yanık Ünitesi yoğun bakım görevlilerine teşekkür etti.

Diğer yandan Yanık Ünitesi’nde Çocuk Cerrahisi hastasının şu anda 13 kişi bulunduğu, bunlardan sadece birinin Malatya’lı olduğu, diğer hastaların ise yakın illerden gelen hastalar olduğu kaydedildi.

Prof. Dr. Demircan tedavi altında bulunan çocukların yanık oranlarının yüzde 50’nin üzerinde bulunduğunu, yakın illerden Turgut Özal Tıp Merkezi’ne gönderilen yanık hastalarının yanık oranlarının yüksek olduğunu da ifade etti.

Prof. Dr. Demircan, daha önce de, kostik ile yanmış ve kullanılmaz hale gelmiş yemek borusuna sahip bir çocuğa, hastanın kalın bağırsağından yemek borusu yaptıklarını da kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız