SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'de İki Açılış

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:28:07
TÖTM'de İki Açılış
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde “Hijyenik Hastane” projesinin tanıtım toplantısı ve Sterilizasyon Ünitesi ile Görüntülü Görüşme Merkezinin açılışı yapıldı.

Sterilizasyon Ünitesi ile Görüntülü Görüşme Merkezinin açılış kurdelesi kesildikten sonra Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde Hijyenik Hastane projesi toplantısına geçildi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Asım Künkül, Prof. Dr. Yusuf Türköz, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cafer Mum, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Kadir Kartalcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, akademik ve idari personel katıldı.

Toplantıda, Hijyenik Hastane projesi kapsamında yapılan çalışmaları konu alan konuşmalar yapıldı. Sterilizasyon Birimi sorumlusu Mikrobiyoloji ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Çiğdem Kuzucu, Sterilizasyon Ünitesi ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Kuzucu, “ Sterilizasyon herhangi bir maddenin ya da cismin üzerinde bulunan mikroorganizma sporlar da dahil olmak üzere yok edilmesi işlemidir” dedi. Sterilizasyon Ünitesinin ameliyatlarda kullanılan malzemelerde sterilizasyon güvenliğinin sağlanmasında İnfeksiyonların yayılmasının önlenmesinde kritik öneme sahip olduğunu belirten Prof.Dr. Çiğdem Kuzucu daha sonra şunları belirtti:

“ Sterilizasyon Ünitesi 3 bölümden oluşuyor. 1.Sterilizasyon Ünitesi-kirli alan, 2.Sterilizasyon Ünitesi-temiz alan, 3.Sterilizasyon Ünitesi-steril alan. Öncelikli olarak ameliyathanelerden veya diğer birimlerden gelen malzemeler kirli alanda ayrılmakta ve  cihazlar aracılığıyla temizlenmekte. Daha sonra ayrı bir bölüm olan temiz alana gönderilen bu malzemeler  burada da ayrı  bir işlemden geçirildikten sonra steril alana gönderilmekte ve buradan da ihtiyaç duyulan birimlere ulaştırılmaktadır.”  

Etkinlikte Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yeni Doğan Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Karadağ, Reanimasyon Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türkan Tuğla ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi, Enfeksiyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Yasemin Ersoy, açılan birim ve merkezin teknik donanımları ve hastanelerde büyük sorun olan enfeksiyon probleminin önlenmesine yönelik hizmete giren ünitelerin büyük önem arz ettiğini belirttiler.

Reanimasyon Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türkan Tuğla kültürümüz ve anenemizde hastayı ziyaretin büyük önemi olduğunu  belirterek, “ Görüntülü Görüşme Merkezi’mizin hizmete girmesiyle  birlikte  hasta yakınlarımız yoğun bakımda bulunan hastaları ile görüşme olanağına kavuştuklarından  en önemli sıkıntı olan yoğun bakım ünitelerinin olası enfeksiyonlara karşı önlemlerde alınmış oluyor.” dedi.

Konuşmacılar, Sterilizasyon Ünitesi ile Görüntülü Görüşme Merkezinin açılmasının, özellikle ameliyatlarda kullanılan malzemelerde sterilizasyon güvenliğinin sağlanmasında, enfeksiyonların yayılmasının önlenmesinde ve hasta ile hasta yakınlarının istemlerinin karşılanması konusunda kritik öneme sahip olduğunu vurguladılar.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç.Dr. Mehmet Aslan’da yaptığı konuşmada“Bizim inandığımız hizmet modeli, her şeyden önce insanı merkeze alan bir anlayıştır. Bütün çabalarımız insan ve hizmet odaklı bir süreci içermektedir. Temel duygumuz,insani erdemler ve değerlerdir. Hizmet heyecanımızda, toplumu sürekli olarak koruyan,geliştiren ve ayakta tutan bir ülkü ve ideal vardır. Toplumun ve kurumumuzun sağlıklı bir temelde, uzun zaman yaşamını sürdürmesi için belli tedbirlerin alınması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu çerçevede kurduğumuz görüşme merkezimiz ve hastane içi ziyaret saatlerinin sınırlandırması uygulamalarımızın desteklenmesini ve bir kamuoyu bilincinin oluşturulmasını istiyoruz. Artık vatandaşlarımız elini kolunu sallayarak hastanemize girmemelidir. Üçüncü basamak sağlık hizmetleri verilen bir yerde hijyen ve temizlik çok önemli ve gereklidir. Bunun korunması ve oluşturulması için bir insani bilinç oluşturmalıyız.”

Görüntülü Görüşme Merkezi

Bir süre önce hizmete alınan Görüntülü Görüşme Merkezi’nin açılışı da dün yapıldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ünal Özgen ve Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd.Doç.Dr. Mehmet Aslan tarafından yapılan açılışta konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Özgen, “ Hasta yakınlarımızın  yoğun bakımda bulunan hastalarını görme noktasında büyük sorunlar yaşanıyordu. Hastanemizin 1. katında hizmet sunduğumuz Görüntülü Görüşme Merkezi’nde hasta yakınları yoğun bakımlarla bağlantı kurularak onlarla kısa sürede olsa hem görüntü hem de sesli olarak görüşmeye kavuştular” dedi.

Açılış töreni sırasında Suriyeli bir vatandaşın şarapnel parçası ile yaralı olarak getirildiği ve ameliyat sonrasında tedavisinin yapıldığı yoğun bakım ünitesinde yakınları ile bir süre görüşme  de yapabildiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız