SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'de Uyku Bozukluğu Merkezi

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde 4 yataklı ve son teknoloji ile donatılmış uyku bozuklukları merkezi hizmete açıldı.

Uyku Bozuklukları Merkezi’nin açılışı nedeniyle törene Vali yardımcısı Bayram Öz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kılıç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Sağlık İl Müdürü Sezai Demirel, Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat Cem Miman ve Göğüs Hastalıkları ana bilim dalı öğretim üyeleri ile uzmanları katıldı.

Törende ilk konuşmayı Tıp Merkezi Göğüs Ana Bilim Dalı başkanı Doç.Dr. Hakan Günel yaptı. Doç. Günel, merkezin işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Tıp Merkezi Başhekimi Doç.Dr. Murat Cem Miman’da özetle; “Uyku hastalıkları, tüm dünyada özel ihtisas konusu olmaya ve sağlık alanında çok önemli başlığı oluşturmaya başladığı süreçte ülkemizde yeni yeni ihtisas alanı olmaya başladı ve şu an yaklaşık 100 civarında merkez var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sadece iki yataklı bir uyku laboratuarı mevcutken Malatya’mızda açtığımız bu merkez 4 yataklı ve son teknoloji ile donatılmış bir merkez olması nedeniyle çok önemlidir. Açtığımız bu merkez ile göreve geldiğimiz 8 ay içinde vaat ettiğimiz 16 hedeften dördüncüsünü de gerçekleştirmiş olduk. Önümüzde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz başta il içi kurumlarla işbirliğinin geliştirmesi, kurumsal mali yapının güçlendirilmesi, Hizmet içi eğitim gibi hedeflerimizi de en kısa süre de gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.”dedi.

Miman, daha sonra sözlerini “Söyleyeceklerimi genç ve acemi bir yönetici olarak değerlendirmenizi istediğim bir-iki düşüncemi de dile getireyim. Devletin her hangi bir biriminde yapılan ihalelerde bir suç algılaması var, ihale sisteminin daha sağlıklı ve seri olması gerekir. Örnek olarak 8 ay önce açacağımız bu merkezi ancak 8 ay sonra açabildik. Ayrıca devletin düzenli ödeme alışkanlığının olmaması bizim gibi kurumların sağlıklı çalışmasını önlüyor ve dış piyasalara da yansıyor. Tıp Merkezimiz çok güçlü bir yapıya sahip olmasına rağmen ufak-tefek sıkıntılar yaşayabiliyor.” diye sürdürdü.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz “ Uyku bozuklukları merkezimizin faaliyete geçmesiyle birlikte önemli bir hedefimiz gerçekleşmiş oldu, önümüzdeki günlerde de hedeflediklerimizi bir bir hizmete koyacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Uyku Bozuklukları merkezinin açılışı Vali Yardımcısı, Sağlık İl Müdürü ve Rektör yardımcısı ve Dekan tarafından gerçekleştirildi ve üniteler gezildikten sonra tören sona erdi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız