SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'de Yeni Birim

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kalite çalışmaları kapsamında Hasta Hakları Birimi'nin kurulduğu, birimin tüm hastaların danışmanlığı ve savunuculuğunu yapacağı bildirildi.

Merkezden konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:

"Turgut Özal Tıp Merkezi Hasta Hakları Birimi, kurumun kalite çalışmaları kapsamında kuruldu. Birim, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde hasta hakkı ihlallerinin önlenmesi, hasta ve çalışan açısından olumlu bir hizmet ortamının oluşturulması, hastalara maksimum düzeyde kaliteli hizmet verilmesi amacıyla açılmıştır. Böylelikle kurumunun sosyal sorumluluklarını yerine getirmesine de destek olunacaktır.

Hasta Hakları Birimi, başta çocuklar ve özürlüler olmak üzere tüm hastaların danışmanlığını ve savunuculuğunu yapacaktır. Turgut Özal Tıp Merkezi Hasta Hakları Birimi, öncelikli olarak hastalar ve hasta yakınlarını, çalışanları ve tüm toplumu hasta hakları ve sorumlulukları konusunda bilgilendirerek, hastaların hizmetten en etkin şekilde faydalanmasını sağlayacaktır. Bu bilgilendirmelerle, tüm toplumun bu konuda farkındalığını artırmayı hedeflemektedir. Farkındalığın artması hasta-sağlık çalışanı ilişkilerini olumlu yönde etkileyecek, insanlar birbirlerini daha iyi anlayacaklardır.Hasta, güler yüzlü, şefkatli, nazik, bilgilendirici kimselerden hizmet alacak, çalışan ise, saygılı, kendisine yardımcı hastalara hizmet vercek ve iş doyumu artacaktır.

Birim hasta ve hasta yakınlarının her türlü başvurusunu alıp değerlendirecektir. Başvuruda yer alan problemi çözmeye çalışacaktır. Çözülemeyen problemler için başvuru belgesi, hasta hakları kuruluna taşınacaktır. Kurul başvuruyu değerlendirip kararlarını ve önerilerini Başhekimliğe sunacaktır.

Hasta hakları Birimi, Turgut Özal Tıp Merkezinde yapılan işlere bir ruh (canlılık) katacağı, olumlu tutumu ortaya koyacağı, olumsuzlukları ortadan kaldıracağı düşünülmektedir.

Birimimiz, herkesin kolay ulaşabileceği bir yer olan, zemin kat, fizik tedavi polliklniklerinin yanındadır. Bilgilendirme ve yönlendirme levhaları mevcuttur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız