SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'den Canlı Yayınla..

A- A+ PAYLAŞ

Turgut Özal Tıp Merkezi'yle İstanbul ve Milano arasında canlı ameliyat yayını gerçekleştirildi. Canlı ameliyata, Çin ve Azerbaycan'dan gelen uzman doktorlar da katıldı.

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) Girişimsel Kardiyoloji Çalışma Grubu Başkanı, Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, dün İstanbul'da başlayan ve 3 gün daha sürecek olan Ulusal Uygulamalı Girişimsel Kardiyoloji Kongresi ve Aritmi 2010 Toplantısı kapsamında Türk ve yabancı doktorların kabiliyetlerinin karşılaştırılmış olacağını söyledi.

Özdemir, "17.Girişimsel Kardiyoloji Kongresi gerçekleştiriliyor. Bini aşkın davetli katılıyor. Kongremiz uluslar arası kimliğe büründü. Milano, İstanbul'dan iki yerde ve Malatya'dan da canlı ameliyat yayınları yapıyoruz. Canlı ameliyatları salondan izleniyor. Bu ameliyat ve yayında Türk ve yabancı doktorların kabiliyetleri karşılaştırılıyor" ifadelerini kullandı.

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nden İstanbul arasında canlı yayın ile ameliyat gerçekleştirdiklerini aktaran Özdemir, "Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yaptığımız canlı yayında, 10 kalp deliği hastası aldık. İki ameliyat salonunda ameliyat yapıp, canlı yayın ile İstanbul'daki salona aktırıldı ameliyat görüntüleri. Kardiyolog uzmanları canlı yayında ameliyatları izlediler. Kalp deliğine şemsiye, balon ve stent uygulamaları ve zor kalp ameliyatları uyguladık. Diğer odada ise kalp krizi vakalarını alacağız" şeklinde konuştu.

"17.Girişimsel Kardiyoloji Kongresi'nin hemşehrimiz merhum Turgut Özal'ın 17.vefat yıldönümüne rastlaması da anlamlıdır" diyen Özdemir, canlı ameliyata, Çin ve Azerbaycan'dan gelen uzman doktorlar da katıldıklarını vurguladı.

Azerbaycan Bakü Kardiyoloji Girişimsel Çalışma Grubu Başkanı Cavit Hamişeyev ise, kendilerinin bu tür organizeye davet edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirip, "Zor vakalar seçilerek, özellikle doğumsal anomaliler, ameliyat yapmadan kasıktan girilip operasyon gerçekleştirilecek. Hasta ameliyatsız bu problemden kurtulmuş olacak. Ameliyatsız damar açma usulünü canlı yayında salondakilere izlettireceğiz" dedi.

Çin'den gelen Guasheng Fu da, "Türkiye'de ilk defa böyle bir organizeye katılıyorum. "Turgut Özal Tıp Merkezi'nden çok etkilendim. Ekibe de teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız