SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'den Sağlık Desteği

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)Başhekimliği tarafından İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Sosyal Kurumlarında sağlık taraması yapılması protokolü, İnönü Üniversite Kongre Kültür Merkezinde imzalandı. İmza törenine Tıp Fakültesi dekanı Prof..Dr. Sezai Yılmaz, TÖTM Başhekimi Doç. Murat Cem Miman, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Konan ve bağlı birimlerin idarecileri, Öğretim üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz “ Her çocuk öz aile ortamında büyüme şansına sahip değildir. Bu çocukların sorumluluğunu çağımızın sosyal devlet anlayışına uygun olarak yetiştirme yurtlarında devletimiz üstlenmektedir. Aynı zamanda ömürlerinin büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde, insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakkı vardır. Ailelerinden ve çocuklarından çeşitli nedenlerle bu hizmeti alamayanlara da bu hizmet devletimiz tarafından verilmektedir. Büyük önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.

Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinde muhtaç duruma düşen çocuk, genç, yaşlı insanların sosyal sorunlarının önlenmesi ya da en aza indirilmesi devletin görevleri arasındadır. Yüce önderin deyişiyle ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.’ Turgut Özal Tıp Merkezi olarak tamamen gönüllük esasına dayalı olan bu çalışmayı Sosyal güvenlik kurumlarında kalan çocuk, genç, yaşlılarımıza en iyi sürekli sağlık hizmeti vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

TÖTM Başhekimi Doç.Dr.Murat Cem Miman da “ İnönü Üniversitesi ve merkezimizin sosyal sorumluluklarında birini yerine getirmeyi amaçlayan ve tamamen gönüllülük esasına dayalı sosyal kurumların sağlık konusundaki sıkıntı ve kaygılarını gidermeyi ve yardımsever bir hizmet anlayışını ortaya koyma amacını hedefleyen bu proje kapsamında 0-6 yaş grubunda 37, 07-12 yaş grubunda 80 çocuk, 13-18 yaş grubunda bulunan 96 kız ve 78 erkek ile Huzurevinde kalan 90 yaşlımız yararlanacak.

Projemizde Çocuk, KBB, Göz, İç Hastalıkları, Nöroloji, Üroloji, Halk Sağlığı, Psikiyatri, Parazitoloji Ana Bilim Dalları, Çocuk Gelişim uzmanı, Toplum Gönüllüleri Derneği ve TÖTM Halkla İlişkiler bölümleri gönüllü olarak yer alıyor. Yapılacak taramalar; Sosyal hizmetlere bağlı birimlerin özelliğine göre sınıflandırıldı.çalışmaların ilk ayağı 14 Mart’ta sona erecek.”diye konuştu.

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Konan ise yaptığı konuşmada “ Çocuklarımızın, gençlerimizin yurt ve yuvalarda sağlıklı bir şekilde eğitilerek hayat hazırlanmaları en öncelikli görevimizdir. Bu görevimizi yaparken gerek üniversitemiz gerekse de kamu kurum ve kuruluşlarımız gerekse sivil toplum kuruluşlarından mutlaka gerekli destekleri almalıyız. Bu çerçevede İnönü Üniversitesi ile yakın işbirliği içerisinde bulunduğumuzu bilinmesini isterim. Toplumsal Duyarlılık Projesi çerçevesinde ‘Umutla Yaşamak İstiyorum’ projesi de bunlardan biridir. Sokakta çalışan çocuklar ve Sosyal Hizmet Uygulamaları projeleri de yaşama geçmek ve geçirilmek üzeredir. Bizler bu çalışmanın sadece bir sağlık taraması olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü bu protokolün, detayları incelendiğinde kuruluşlarımızda Halk Sağlığı Ana Bilim Dalları tarafından anket yapılacağı, Çocuk gelişim uzmanlarımız, psikiyatristlerimiz tarafından gözlem yapılacağı dikkate alındığında bu anket ve gözlemlerin bize yol göstereceğini hizmetlerimizi bu görüş ve önerilere göre yeniden gözden geçirileceğimizin bilinmesini isterim” dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık taraması protokolü taraflarca imzalandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız