SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'nin Başhekimi Değişiyor

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)'nin başhekimliği görevini 2 yıldır sürdüren Kadın Doğum Ana Bilim Dalı (ABD) öğretim üyelerinden Doç.Dr. Mutlu Meydanlı'nın (soldaki fotoğrafta) 18 Ağustos Cuma günü başhekimlik görevinden ayrılacağı belirtilirken, yerine Kulak Burun Boğaz ABD öğretim üyelerinden Doç.Dr. Murat Cem Miman'ın (sağdaki fotoğrafta) getirileceği öğrenildi.

GÖREV SÜRESİ DOLDU..
2 yıllık başhekimlik görev süresi 18 Ağustos Cuma günü dolacak olan Doç.Dr. Meydanlı'nın; başhekimlik görevinin hekimlik ve akademik çalışmalarını etkilediği gerekçesiyle bu görevi sürdürmeyi düşünmediğini İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'na ilettiği bildirildi.

Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği'ni ziyaretinde basın mensuplarının bu konudaki sorularına muhatap olan Rektör Prof.Dr. Hilmioğlu; Doç.Dr. Meydanlı'nın iki yıldır başhekimlik görevini başarıyla yaptığını, çalışmalarından memnun olduğunu, göreve devam etmesini istediğini, ancak Meydanlı'nın hekimlik ve akademik çalışmalarına yoğunlaşmak üzere başhekimlikten ayrılma konusunda kararlı olduğunu kendisine ilettiğini anlattı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD öğretim üyesi olan Doç.Dr. Mutlu Meydanlı, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliği görevine, 2004'te ikinci dönem başhekimlik görevini sürdürmekte olan, ancak rektör seçimlerinin ardından Prof.Dr. Hilmioğlu'nun görevden ayrılmasını istediği Dermatoloji ABD öğretim üyesi Gürsoy Doğan'ın yerine atanmıştı.

YENİ BAŞHEKİM..
Doç.Dr. Meydanlı'nın, başhekimlik görev süresinin sona ermesi ve yeni dönem için bu görevi sürdürmek istememesinin ardından, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliği görevine, Kulak Burun Boğaz ABD öğretim üyesi Doç.Dr. Murat Cem Miman'ın atanacağı haber alındı.

Başhekimlik görevine atama yetkisinin, kendisi de 1996- 1998 yılları arasında TÖTM'de başhekimlik yapan rektör Prof.Dr. Hilmioğlu'nda bulunduğu, son anda herhangi bir değişiklik olmaması halinde merkezin yeni başhekiminin Doç.Dr. Miman olacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız