SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'nin Hasta Sayısında Artış

A- A+ PAYLAŞ

Turgut Özal Tıp Merkezi'ne de; SSK, Bağkurlu çalışan ve emekliler ile diğer bazı sigortalı gruplardan sevksiz başvuru olanağının sağlanmasının ardından, uygulamanın başladığı 15 Haziran'dan bu yana teşhis ve tedavi için başvuran hasta sayısında günlük ortalama yüzde 32'lik bir artış olduğu bildirildi.

Daha önce ortalama 850- 900 günlük hasta başvurusunun olduğu belirtilen TÖTM'ye, yeni uygulamayla birlikte günlük 1200- 1300 civarında hasta başvurusu olduğu kaydedildi.

Uygulamaya ilişkin tebliğin yürürlüğe gireceği 15 Haziran'dan önce TÖTM Başhekimi Doç.Dr. Murat Cem Miman yaptığı açıklamada, uygulama konusunda şu bilgiyi vermişti:

"..Bu tebliğ ile özellikle Malatya halkının özlemle beklediği Turgut Özal Tıp Merkezi’ne daha kolay başvurabilme, kurumumuzda sunulan sağlık hizmetinin yaygınlaşması ve tedavi olanaklarının artması rahatlığı sağlanmış olacaktır. Bu tebliğin gereklerinin daha anlaşılabilir olması ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin önlenebilmesi bakımından, uygulama ile ilgili bilgilendirme yapılması gereği de ortaya çıkmıştır. Devlet kurumları ile üniversitemiz arasında sözleşme imzalandığı takdirde 15 Haziran 2007 tarihinden itibaren uygulamaya girecek düzenlemeler şu şekilde özetlenebilir:

1. SSK’ya bağlı aktif olarak çalışanlar ve yakınları, SSK emeklileri, tarım sigortası hastaları, işsizlik sigortalılar ve yakınları ile anlaşmalı yurt dışı sigortalılar ve yakınları doğrudan (sevksiz olarak) merkezimize gelebileceklerdir.

2. Bağ-Kur sigortalıları, yakınları ve emeklileri doğrudan (sevksiz olarak) merkezimize gelebileceklerdir.

3. Emekli Sandığı’na bağlı emekliler ve yakınları eskiden olduğu gibi doğrudan (sevksiz olarak) merkezimize gelebileceklerdir.

4. Yeşil Kartlı hastalarımız 2.basamak sağlık kuruluşlarından hastanemize sevk zincirine uyarak gelmeye devam edeceklerdir.

5. Halen memurluk yapan vatandaşlarımız ve bunların bakmakla yükümlü olduğu yakınları eğer çalıştıkları kurumda kurum hekimi yoksa doğrudan, varsa o tabibin (hastane veya hekim ismi yazmadan) sevki ile merkezimize gelebileceklerdir. Belediye sınırları dışında yani ilçelerden gelen vatandaşlarımız ise Malatya il merkezine yaptıracakları sevkle doğrudan gelebileceklerdir.

Hastanemize sevksiz veya sevkli olarak tüm gelen hastalarımızın yanlarında mutlaka sağlık karnelerini ve T.C. Kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanlarını getirmeleri gerekmektedir. Zira hastaların tedavi giderlerinin karşılanabilmesi için internet üzerinden onay alınması zorunluluğu getirilmiş olup, bu onayın alınabilmesi için de bu iki belgenin mutlaka ibrazı gerekmektedir.

Ayrıca; yukarıda belirtilen belgelere ek olarak halen aktif olarak çalışan SSK’lı hastalarımızın vizite kağıdını, memur hastalarımızın ise sevk kağıdını (kurum hekimi yoksa boş, varsa kurum hekimi onaylı, ilçelerden geliyorsa Malatya il merkezine yazılmış sevk kağıdı) getirmeleri de gerekmektedir.

15 Haziran’dan itibaren diğer hastanelerden sadece tetkik ve tahlil amaçlı olarak hastanemize sevk işlemi yapılamayacaktır. Diğer hastanelerde yapılamayan tetkik ve tahlillerin hastalara yapılabilmesi için hastanın ilgili polikliniklerimizde muayene edilmeleri ve sonraki tedavilerinin de kurumumuz hekimlerince planlanması ve uygulanması gerekmektedir.

Bu uygulamalar, özellikle daha önce bu olanağa sahip olmayan Bağ-Kur’lu hastalara kolaylık oluşturacaktır.

Hastane idaresi olarak, hastalarımıza uygun tıbbi bakım ve tedavi olanaklarını daha yüksek kalite ile ve daha kısa zamanda sunabilmek için bazı önerilerimiz olacaktır.

Hastanemize başvuracak hastaların, polikliniklerimizi mesai saatleri içinde verimli olarak kullanabilmeleri için öğleden sonra ve özellikle haftanın son günlerini de değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz. Hastanemiz poliklinikleri yaklaşık 6 aydır hafta içi saat 8:00-17:00 arasında hizmet vermektedir. Bir başka önerimiz de hastalarımızın bir üniversite hastanesinde, en yüksek bilgi ve teknolojiden yararlanarak teşhis ve tedavi olanağını değerlendirdiklerini bilmeleri; bu sürecin bazen detaylı ve zaman alıcı nitelikte olabileceğini göz önüne almaları, kendi sağlıkları için gösterilen çaba ve harcanan zamanı kayıp olarak görmemeleri ve bunu düşünerek sabırlı davranmalarıdır. 1 Temmuz 2007’den itibaren devreye girecek olan yeni otomasyon sistemimiz sayesinde daha az bürokrasi, daha az kağıt işlemi ve daha hızlı işleyiş olanağı da sağlanacaktır..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız