SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'nin Konukevi Açıldı

A- A+ PAYLAŞ
 
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne tedavi olmak için bölgeden ve yurt dışından gelen mağdur hasta yakınlarının hastane bahçesinde, banklar üzerinde ve araba içlerinde gecelemelerini önlemek için ücretsiz olarak kalabileceği otel konforundaki Konukevi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış törenine milletvekilleri ile ildeki diğer protokol yetkilileri katılırken, Malatya Valisi Ulvi Saran'ın katılmaması dikkat çekti. 
 
Hasta yakınları için Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Malatyalı İşadamları Derneği'nin (MİAD) ortak sosyal projesi ile Turgut Özal Tıp Merkezi'nin yanına inşa edilen Konukevi için açılış töreni düzenlendi. Konukevinin kaba inşaatı Malatya Belediyesi tarafından, diğer yapım ve düzenleme işleri ise İnönü Üniversitesi ve MİAD tarafından yapıldı. Yıllık 20 bin kişinin konuklaması beklenen Konukevi 4kattan oluşuyor ve aile, bay, bayan ve engelli katlarından oluşuyor. Toplam 64 oda ve 128 yatak kapasitesine sahip olan konukevinde, mescit, kahvaltı salonu ve çamaşırhanede bulunuyor. Konferans salonu, kütüphane bölümleri de bulunan Konukevi'nde odalar 30 metrekarelik duble odalardan oluşuyor ve odalar da sürekli sıcak su, iç hat telefon, televizyon, buzdolabı da yer alıyor. 
 
Törene, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Azcan, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Aktaş, ilçe ve belde belediye başkanları, Malatyalı tanınmış çok sayıda işadamı, sanatçı Kenan Işık, Gazeteci Vahap Munyar ile kalabalık bir topluluk katıldı.
 
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Mutlu bir günü birlikte yaşıyoruz. 36 yıllık İnönü Üniversitesi tarihinde ilk kez belediye ve işadamlarını işbirliği ile çok sevdiğimiz rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın bize emaneti olan Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gelecek olan hasta yakınlarının konuklayacağı ve kahvaltı yapabileceği konukevini açmış bulunuyoruz. İnönü Üniversitesi, hemşerilerimizin, değerli belediye başkanımızın, değerli işadamlarımızın katkısı ile gün be gün daha ileriye gidiyor. Gördüğüm yakınlık, maddi ve manevi destek, bizim hizmet alanımızı daha da genişletmeye vesile oluyor" dedi.
 
MİAD Başkanı Yunus Aktaş ise "MİAD, ölçeğini aşmış, Malatya kimliği ile şehir kimliği ile kurulmuş, uluslararası arenada iş görebilecek bir seviyeye ulaşmıştır. MİAD'ı 2023 yılında nasıl görmek istiyorsunuz diye bir dizi çalışmaları gündemimize aldık. MİAD, yerine Marmara İşadamları Derneği olarak kurmuş olsaydık, uluslararası arena de, Malatyalı işadamlarının tanıtımını daha fazla yapardık. Ancak sizden uzak kalırdık. Biz doğduğumuz şehri, kardeşlerimizin olduğu şehri unutamıyoruz. Bir çok sanatçı, bir çok gazeteci görüyoruz, ancak Malatyalı sanatçı ve gazetecileri görünce daha çok mutlu oluyoruz" diye konuştu.
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, "Bu dayanışmanın, bu örneğin devam etmesini diliyoruz. Turgut Özal Tıp Merkezi sadece ilimiz için değil, hem bölgeden ve hem de yurt dışından gelen hastalara cevap verebilecek bir seviyeye ulaştı. Refakatçi konusunda çok önemli sıkıntılar vardı. Bu eser birlikteliğin sonucunda çıktı. Bu birlikteliğin artarak devam etmesini diliyorum. Malatya son yıllarda önemli gelişmeler sağladı. Bu da kurumlar arasındaki işbirliği sonucunda gerçekleşti. Bunun devam etmesi gerekiyor. Bölgede, büyüyen, gelişen bir il olacak Malatya. Şehrin dönüşüm ve gelişim projelerini sürdürüyoruz" şeklindeki ifadeleri kaydetti.
 
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "İşadamlarımızın Malatya'ya yaptığı katkıyı anlatmaktan gurur duyuyoruz. Hem, eğitime, sağlığa verdiğiniz katkılar çok önemli. Çok önemeli bir işe daha imza attınız. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Artık Malatya sanayi şehri olacak, Malatya eğitim şehri olacak, fakat en önemlisi Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi ile sağlığın başkenti olacak. Hastane önünde bantlarda, çimlerde yatan refakatçiler hepimizin yüreğini burkuyordu. Artık mağdur ve muhtaç insanlarımızın ücretsiz olarak kalacağı bu mekan Malatya için çok önemli bir merkez oldu. Malatya'ya bir karaciğer enstitüsü kurulacak. Malatya dünyanın parlayan yıldızı olacak. Bu konuda Malatya'nın güçlenmesi için bu dönem daha fazla işbirliğine ihtiyacımız var. Bunu iktidarı ile muhalefeti ile, sivil toplum kuruluşları ile hep birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da şunları söyledi: "Malatya için yapılacak olan her işe, Malatya için yapılacak olan her adıma katkı sunmaya hazır olduğumu buradan belirtmek istiyorum. Tüm sivil toplum kuruluşlarının hepsini hiç bir ayrım yapmadan, bütün Malatyalıların emrinde olduğumu, katkı sunmaktan onur ve gurur duyacağımı belirtmek istiyorum".
 
Törende, katkıda bulunanlara teşekkür plaketleri verildi. Açılışın ardından konuklar ve davetliler, Konukevi'ni gezdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız