SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"TÖTM'nin Yetkisi Sonlandırıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:25:17
A- A+ PAYLAŞ

Türk Kızılayı Güney Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Osman Özgül (fotoğrafta), İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’nin kan bağışı alma yetkisinin Sağlık Bakanlığı tarafından iptal edildiğini açıkladı.

Türk Kızılayı Güney Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Osman Özgül yaptığı açıklamada, “İlimizde 2006 yılından beri kan bağışı merkezi olarak faaliyet gösteren Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezi 2014 yılından itibaren Elazığ-Adıyaman-Malatya illerini kapsayacak şekilde Bölge Kan Merkezi faaliyetlerine devam etmektedir. Bölgemizdeki 35 hastaneye 7-24 esasına uygun olarak kan dağıtımı yapılmaktadır. Toplam 73 kişiye ulaşan personel sayımız ile günde 6 kan bağışı ekibi düzenleyebilecek kapasiteye ulaşmış durumdayız. 2015 yılı ilk 3 ayını geride bırakmış bulunmaktayız” dedi.

“KAN BAĞIŞI YETKİSİ SONLANDIRILDI”

Dr. Özgül, “Bölgemiz kan bağışı faaliyetlerinde ilk 3 ayda yüzde 93 başarı göstermiş olup, bağlı hastanelerin yüzde 95 kan ihtiyacı tarafımızdan karşılanmıştır. 19 Mart 2015 tarihi itibari ile İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin kan bağışı alma yetkisi Sağlık Bakanlığı tarafından sonlandırılmış olup ilgili hastanenin ihtiyaçları öncelikle Türk Kızılayı tarafından karşılanacaktır.

Yapılan ciddi yatırımlar çerçevesinde Turgut Özal Tıp Merkezi’nin kan ihtiyacını karşılayabilecek alt yapı, insan kaynağı ve kan ürünü çeşitliği konusunda yeterli olduğumuzu belirtmek isterim. 2015 yılı içerisinde 56 bin ünite kan bağışı hedefimiz olduğunu belirtip duyarlı vatandaşlarımızı kan bağışı noktalarımıza beklemekteyiz” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız